OSLO: — Jeg er veldig godt fornøyd. Dette er den mest prestisjetunge komiteen for Høyre, det var svært mange som ønsket seg dit, sier Peter Gitmark, som hadde utenrikskomiteen på førstevalg.

- Det er langt borte fra Sørlandet?

— Sørlandet har et næringsliv som er ekstremt internasjonalt med hele nodenettverket som selger alt de produserer ut av landet. Politisk handel får for lite oppmerksomhet. Det er noe jeg vil bruke mye tid på, sier Gitmark.

Han sier videre at han vil kjempe for at Norge skal være en pådriver i forhold til ny WTO-avtale.

— Jeg mener jeg absolutt får gjort noe for Sørlandet. Jeg kommer til å fortsette mitt arbeid med å være mye til stede på Sørlandet. Sånn sett har komitéplassering ingen betydning. Det er nettverket man har i regjeringsapparatet og storting som har betydning, sier Gitmark.

Kjell Ingolf Ropstad (KrF) sitter i arbeids- og sosialkomiteen, mens Dagrun Eriksen (KrF) sitter i kirke- utdannings- og forskningskomiteen. Plasseringene til resten av agderbenken blir trolig klart i løpet av dagen og de nærmeste dagene. Flere av dem har sagt at det er svært viktig for landsdelen å få noen i samferdselskomiteen.