KRISTIANSAND: Et sted på veien mellom Lillesand og Dyreparken har altså en hel kilometer forsvunnet (se bildet over og under:).

DYREPARKEN: Like langt. Foto: Roger Solheim Foto: Roar Solheim

Vi i fvn.no er ikke kjent med at kilometere kan forsvinne sånn helt uten videre. Derfor tar vi kontakt med Rolf Benestad, overingeniør i Statens Vegvesen. Han har ansvaret for skiltene i Vest-Agder, og kan kanskje gi oss et svar på hva som har skjedd.

— Hei Rolf. Det fra fvn.no. Har du noen forklaring på hvordan det kan forsvinne en kilometer mellom Lillesand og Dyreparken?

— Nei, det har jeg ikke, sier en ærlig Benestad.

Benestad kan fortelle at han under arbeidet med E 18 fikk spørsmål om avstander fra konsulenten som utarbeidet skiltplanen for strekningen.

— Jeg var inne og kikket på planene. På den gamle veien var det jo like langt til Kjevik som til Kristiansand. Jeg kan ikke gi noen god forklaring på hvorfor det har blitt forskjell nå, forteller Benstad.

- Skjønner du at folk ler litt av dette?

— Ja, men det er jo bra at de tar det sånn.

For ordens skyld. Det er cirka 400 meter kortere til Kjevik enn det er til Kristiansand. Så det kan jo være grunnen til forskjellen på de to skiltene, men uansett er ikke Benestad i tvil om at det er gjort en feil. Og heldigvis er ingen skiltfeil uopprettelige.

- Det blir kanskje litt dyrt å sette på plass et nytt skilt?

— Ja, men det kan nok tenkes at vi kan gjøre det på en enklere måte. Jeg skal ta det opp med konsulenten og min kollega i Arendal.

- Så det kan hende dere retter skiltene?

— Du skal ikke utelukke at vi fikser det, nei. Men det skjer ikke før til våren, for det må være høyere temperatur for at vi skal få gjort det vi må gjøre, avslutter Benestad.

Dette er forøvrig ikke første gang fvn.no omtaler feil på skilt. Tidligere har vi skrevet om den utbredte bruken av orddeling på skilt i Markens. Heller ikke skrivefeilen på Helse- og omsorgssenteret i Vennesla gikk upåaktet hen. Der "fikset" de forøvrig sin egen skrivefeil på en litt original måte.