ARENDAL: Politiet har hatt mye å stri med i Arendal natt til søndag. Vold, bråk og fyll preget natten på Langbrygga i sentrum.

— Det har vært spesielt mye bråk på Langbrygga. Vi har seks personer i arresten i Arendal, alle er innbrakt fra Langbrygga, opplyser operasjonsleder Børge Steinsland ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Knekte tenner

Den ampre stemningen startet like før midnatt, da en kvinne ble kjørt til legevakten etter å ha blitt slått ned. Flere personer var involvert i bråket., men ingen ble alvorlig skadet. Det er foreløpig uklart om det kommer anmeldelse på forholdet.

En drøy halvtime senere, klokken 00.27 måtte politiet bortvise en person som lagde bråk på et utested. Det samme skjedde utenfor en restaurant klokken 00.46. Klokken 01.28 ble patruljen på Langbrygga kontaktet av en 24 år gammel mann som var blitt slått til. Han hadde flere knekte tenner.

— Han har navngitt en gjerningsperson, men var etter hvert lite interessert i å ha noe med politiet å gjøre. Den mistenkte er en 27-åring fra Arendal. Det blir vurdert en reaksjon, sier Steinsland.

Beskrivelse av gjerningsmenn

Et kvarter senere var det nok en slåsskamp på Langbrygga. To patruljer, samt ambulanse, ble sendt til stedet.

— Det var kaotisk og uoversiktlig. En person ble tatt hånd om av ambulansepersonellet for et kutt i haken, forteller operasjonslederen.

Den fornærmede var en 20-åring fra Arendal. Politiet har fått en beskrivelse av gjerningsmannen, som forsvant før politiet fikk tak i ham.

Også ved en episode fem minutter senere fikk politiet en beskrivelse av en gjerningsmann.

— En person ble lagt i stabilt sideleie etter en slåsskamp. Vedkommende blødde kraftig, opplyser Steinsland.

Knuste bilrute

Forholdene på Langbrygga roet seg deretter noe. Men en ung frolending ville det annerledes etter en snau time. 20-åringen fikk politiets oppmerksomhet klokken 02.38 etter å ha knust en rute på en bil.

— Gjerningsmannen var på stedet, og ble anmeldt for skadeverk, sier Steinsland.

Drøye fem minutter senere skjedde det en ny voldsepisode. En person ble slått ned utenfor et utested. Flere personer var imvolvert i slåssingen, og to personer ble innbrakt til arresten ved Arendal politistasjon.

— Politiet tok med seg to av de mest aktive, som blir anmeldt for ordensforstyrrelse, opplyser operasjonslederen.

Festen over

Klokken 03.30 måtte politiet nok en gang rykke til Langbrygga, denne gangen på grunn av bråk fra en båt som lå ved brygga.

— Det var mye fest og støy. De dempet seg da politiet kom, forteller Steinsland.

Deretter roet forholdene seg betraktelig. Det siste fra Langbrygga som er loggført hos politiet natt til søndag, er en overstadig beruset person som lå rett ut.

— Vedkommende lå i sitt eget spy. Han fikk lov til å stavre seg hjem av seg selv, sier operasjonslederen.