MANDAL: — Vi har gode, naturgitte muligheter, i form av dypvannskai og et skjermet næringsområde på Gismerøya, som er godt egnet til formålet, kommenterer ordfører Møll, mens han leser i dagens Fædrelandsvennen om oljeriggplanene.

Onsdag ble det kjent at Listerregionen Næringshage AS ønsker å etablere Mandal som Sørlandets rigghovedstad.

Les også: Mandal kan bli rigghotellhovedstad

Oljerigger som ligger til land mens forefallende arbeid foregår om bord, legger hundretalls av millioner kroner igjen i lokalområdet de besøker. Mandal ønsker derfor å kjempe om oljeselskapenes gunst mot etablerte oljeriggbyer på vestlandet.

— Som ordfører ser jeg enorme inntektsmuligheter, og positive ringvirkninger for hele regionen, sier Møll til fvn.no.

Ordføreren presiserer derimot at det må gjøres et godt stykke politisk arbeid før alt er klart for første rigg.

— Rent byråkratisk er det er del som gjenstår, men jeg er opptatt av å unngå unødig ventetid dersom vi nå som politikere blir enige om at vi ønsker slike rigger hit til byen, sier Møll.

Selv om idéen blir lansert av initiativtaker Rune Fredriksen , som er leder ved Båtservice Offshore på Gismerøya, er ikke riggtanken helt ny for ordfører Møll.

— Nei, vi har da syslet noe med tanken også før. Slik jeg ser det vil idéen kunne gå gjennom i bystyret, men vi må utrede konsekvensene på ordentlig vis først, mener ordføreren.

I Kristiansand var reaksjonene sterke da riggen Maersk Resolute ble lagt midt i Kongsgårdbukta, mellom bydelene Lund og Søm. Vellagene sto hardt på at ingen hadde undersøkt støykonsekvensene for boligområdene i nærheten.

Les også: - Plages av torturliknende støy

— Jeg mener at Gismerøya i Mandal er et godt, skjermet område til dette formålet, men det er nettopp slike ting som må utredes, sier Møll.

- Litt moro å slå Kristiansand her?

— Jeg tror sikkert vi kan gjøre det bedre enn Kristiansand; blant annet kan vi tilby dypvannskai helt inn til Gismerøya, sier ordføreren.