AUST-AGDER: — Jeg gleder meg veldig, og forbereder meg godt innenfor de tre temaene vi får spørsmål om. Helt topp at Fædrelandsvennen tar initiativ til dette, jeg håper vi får et stort publikum. Jeg kommer nok til å være litt ekstra nervøs siden vi skal på tv, sier Ingebjørg A. Godskesen, Frps toppkandidat i Aust-Agder.

Vil engasjere

Klokken 19.00 går startskuddet for debatten ved Møglestu videregående skole i Lillesand. Hele valgdebatten blir sendt live på nett, og alle som følger med på nett får mulighet til å sende sine spørsmål til politikerne. Det er første gang mediehuset Fædrelandsvennen sender en valgdebatt live på fvn.no.

— Vi gjør dette for å engasjere, for å hjelpe folk å ta stilling og for å få fram forskjellene mellom politikerne til så mange som mulig. Vi synes det er gøy å kunne samle kandidatene og lage vår egen lokale versjon av partilederdebattene, sier Frank Mersland, prosjektleder for valgdekningen i Fædrelandsvennen.

Kamp om plassene

Slik situasjonen ser ut nå, er det bare Freddy de Ruiter (Ap) og Godskesen som er inne på Stortinget. Kjell Ingolf Ropstad (KrF), Svein Harberg (H), Line Vennesland (Aps andrekandidat) og Åshild Karoline Haugland (Frps andrekandidat) kjemper om det siste faste mandatet.

— Alle småpartiene kjemper om utjevningsmandatet. Så alle som stiller til debatt i kveld kan havne på Stortinget. Hver eneste stemme teller, sier politisk journalist og debattleder Vidar Udjus.