LILLESAND : Biloppretterne i Custom Cars er hyret inn av festivalen for å gi en utvalgt bil en ansiktsløftning i løpet av festivaldagene 23.-24.oktober.

– Vi har rundt 20 timer på oss til å jobbe med bilen. Det blir nok hektisk, men jeg tror vi skal greie det, forteller Johnny Govertsen i Custom Cars.

Lillesandsfirmaet får en egen arbeidsplass inne på Exporama-senteret på Hellerudsletta. Der skal de jobbe med bilen, mens publikum kan følge utviklingen.

– Det blir veldig kult å jobbe på den måten, for det har vi aldri gjort før. Jeg håper ikke folk kommer til å mase for mye underveis da, smiler Govertsen.

Jukser litt

Ettersom de har begrenset tid og ikke noe lakkeringsrom på bilmessa, har biloppretterne måttet jukse litt. Denne uka har de demontert og lakkert alle delene som skal brukes i ansiktsløftet, i verkstedet på Sørlandet.

Totalt søkte1200 bileiere om å få bilen sin «broomifisert» av Custom Cars. Til slutt falt valget på en Volkswagen Touran.

– Det er litt gøy å velge ut en familiebil, for det er vanligvis ungdomsbiler man fikser opp på denne måten, forteller Johnny Govertsen.

Bilfestivalen på Østlandet vil bli filmet av TV2 og skal inngå i den neste sesongen av programserien «Broom» på nyåret.

LAKK: Alle delene som skal brukes på bilen må lakkes i Lillesand, før de tas med til festivalen. Foto: HANS JACOB BREKKE