KRISTIANSAND: — Det er rederiet som bestemmer hvor slepebåten plasseres. Men det de har bestemt er at det er Kristiansand og Farsund som blir hjemmehavn, sier fiskeri- og kystminister Sylvia Brustad til fvn.no.

Det betyr at slepebåten vil bytte på å ligge i de to sørlandsbyene.

Forutsetningen for beredskapen er at fartøyet skal være tilgjengelig på Sørlandet, fra Risør til Egersund, 24 timer i døgnet, 365 dager i året.

På plass i 2009

Brustad håper at båten kan være på plass allerede i løpet av noen uker, dersom alt går på skinner.

— Målsetningen vår er å ha det på plass i løpet av 2009. Vi kunne hatt det på plass i morgen, om så var. Nå skal det opp i Stortinget om en uke, og jeg har grunn til å tro at også Stortinget vil ha dette på plass så fort som overhodet mulig. Så jeg både tror og håper at de kan behandle saken meget raskt, påpeker Brustad.

Brustad opplever at det er tverrpolitisk enighet om saken.

- En gledens dag

Stortingsrepresentant fra Vest-Agder, Kari Henriksen (Ap), er meget glad for at slepebåtberedskapen langs sørlandskysten endelig ser ut til å komme på plass.

— Det er en gledens dag for Sørlandet. For hele kyststripa er dette veldig viktig, sier Henriksen, til fvn.no.

Hun er fornøyd med at prosessen har blitt fremskyndet, men mener det har gått litt sent.

— Vi tok jo opp dette i forrige valgkamp også. Vi i fylkespartiet har jobbet i kulissene, og vi synes nok det har gått litt sent. Samtidig er vi veldig glad for at det nå kommer på plass, sier Henriksen.

Det er Oslo-rederiet Buksèr og Berging som har fått ansvaret for slepebåtberedskapen på Sørlandet.