MANDAL: — Det var helt forferdelig å oppleve noe slikt som dette. Jeg hadde aldri sett noen av disse, sa han i tingretten i Mandal i går. Nå kvier han seg for å gå ut etter mørkets frambrudd, og i alle fall oppsøker han ikke folkemengder.

Det var natt til 1. mai 19-åringen var på Sjøsanden i Mandal. Han var russ, edru og ute for å feire at skoleslutt nærmet seg. Ved fyrlykten Bestemor stod han inn mot et gjerde da en av de tiltalte kom bort og sa «ypper du?». – Han skjøv meg mot gjerdet, og jeg måtte dytte tilbake for å komme unna. Da kom det nok en fremmed person og slo meg i hodet to ganger, forklarte 19-åringen i retten.

Jerngrep

Han ble holdt i jerngrep, slått og sparket, før de knuste ei flaske i hodet hans. Han tror også at han ble slått med noe jernliknende som førte til at han blødde kraftig. Først da en kamerat dro ham ut av situasjonen kom han seg unna.

På legevakta måtte han sy flere kutt i hodet. Han fikk store psykiske problemer etter hendelsen, og skal nå til behandling hos psykolog. Han fikk en trasig slutt på skolen med dårligere karakterer enn han var vant til. – Det skyldes denne hendelsen der jeg ikke kunne bruke PC lenger, forklarte han.

Fornærmede er liten og tynn, og både ham og moren som fulgte rettssaken måtte smile da aktor spurte om han er en kranglevoren fyr. – Nei, det er jeg ikke, sa han.

Slo med lommelykt

De tiltalte er 17, 18 og 19 år. 17-åringen forklarte seg nesten identisk med det fornærmede hadde gjort. Han innrømmet også at han slo 19-åringen med en lommelykt i hodet. – Det var helt idiotisk, sa 17-åring som beskrev seg som så full at han nesten ikke klarte å stå. Han sa også at han blir svært aggressiv i fylla.

Også 18-åringen innrømmet volden. – Jeg var veldig full, og husker ikke så mye, forklarte han. Han sa at han syntes synd på fornærmede og det han opplevde. – Jeg er ikke en voldsmann slik denne saken skulle tyde på, hevdet 18-åringen som likevel innrømmet at han raskt blir sint i beruset tilstand.

19-åringen sa seg ikke skyldig i noe vold, og hevdet at han var den som forsøke å roe ned situasjonen.

Tiltalt for natteravn-vold

En av de tiltalte, 17-åringen fra Mandal, må i neste måned også svare for at han og en annen person natt til 17. mai i år slo ned en natteravn. Også denne hendelsen skjedde på Sjøsanden.

I følge denne tiltalen slo og sparket de to ham en rekke ganger. Hendelsen fikk store konsekvenser for natteravnen, som fikk hjernerystelse, prolaps i nakken og stresslidelser. Han var også sykemeldt gjennom store deler av sommeren som følge av hendelsen.

17-åringen har tidligere vært involvert i vinningsforbrytelser.

Rettsaken avsluttes i dag.