KRISTIANSAND: Den nye gang— og sykkelveien binder sammen Justvik og den nye Justneshalvøya med Fagerholt og resten av byen.

- ”The missing link” er nå på plass, sier Øystein Holvik, miljøvernsjef i Kristiansand, og tenker på at det nå er sammenhengende gang- og sykkelveinettet til alle bydelene i Kristiansand.

Gang- og sykkelveien er en del av et større veiprosjekt som også omhandler utbedring av Ålefjærveien mellom Justvik og Fagerholt.

Totalt har prosjektet kostet 113 millioner kroner, og Utbyggerne Topdalsfjorden Utvikling AS og Eidet AS har bidratt med 88 millioner kroner av totalbeløpet.

- Det er klart at vi synes det er litt rart at private utbyggere skal bekoste riksvei, men i denne sammenhengen måtte det til for å i det hele tatt kunne bygge ut Justneshalvøya, sier Torgeir Verdal, som er teknisk sjef i Aktivgruppen.

— Å få en slik infrastruktur på plassm, er en veldig viktig faktor i byggingen, sier Verdal videre.

Kristiansandsordfører Per Sigurd Sørensen og fylkesordfører i Vest-Agder Thore Westermoen åpnet sammen den nye veien til stor glede for de frammøtte skoleelevene fra nye Havlimyra skole.

- I mange år har Justvik nesten vært isolert, men nå kommer de endelig på kartet. Det er her de største utbyggingene skjer i kommunen, sa en tydelig fornøyd Sørensen til fvn.no.

Fylkesordføreren var også fornøyd med byggingen og poengterte at det skal brukes over 800 millioner kroner på trafikksikkerhetstiltak i regionen i tiden framover.

Selve gang- og sykkelveien har ifølge ATP kostet et sted mellom 20 og 30 millioner kroner.

Foto: Magnus Stedje Fossen