FLEKKEFJORD: – Vi vet at det sporadisk har vært personer som har gått på heroin i byen, men dette er første gang jeg kan huske vi har beslaglagt stoffet i Flekkefjord. Selv om beslaget denne gangen ikke var større enn ett gram, er det svært alvorlig at et slikt hardt stoff er i omløp, sier politioverbetjent Øystein Grytten.

«Slitne narkomane»

Leder av rusomsorgen i Flekkefjord kommune, Toralf Førland, bekrefter politiets oppfatning av at heroin er på full fart inn i rusmiljøene i byen. Hans oppfatning er at det nå også er stadig flere yngre som begynner med det sterke stoffet. Flere bruker heroin for å «trappe ned» etter at de har blitt slitne etter å ha gått på amfetamin er periode.

– Jeg er glad for at politiet aksjonerte denne gangen, men skulle ønske de hatt brukt langt større resurser på å uroe narkomiljøene. Det ser ut som de som kjøper og selger stoff kan opptre ganske fritt. Vi ser at de fleste som bruker narkotika også selger stoff for å finansiere eget forbruk, og da er det gjerne blant de yngre som nyrekrutteringen foregår, sier Toralf Førland.

Rusomsorgslederen har inntrykk av at det er lett å få tak i narkotika i Flekkefjord, men regner med at det ikke er noe vanskeligere i de fleste andre kommuner.

Seks pågrepet

I løpet av den siste uken har politiet i Flekkefjord foretatt ransakelser av seks-sju boliger i Flekkefjord, og beslaglagt til sammen 700 gram hasj, 70 gram amfetamin og et gram heroin. Største enkeltbeslag var på nærmere 300 gram hasj. En kvinne og fem menn i alderen 18 til 31 år er pågrepet og siktet for oppbevaring, salg og bruk av narkotika. Alle er bosatt i Flekkefjord.

De siktede som kommer fra flere forskjellige miljøer, har alle vært i kontakt med politiet tidligere. En av dem ble bare for et par uker siden idømt en bot for narkotikalovbrudd.

– Etterforskningen fortsetter for fullt, og vi forventer at den videre gjennomgangen av det ubearbeidede etterforskningsmateriale vil føre til enda flere pågripelser, sier politiførstebetjent Siv Helen Tveit.

Narkosedødsfall

Fædrelandsvennen er kjent med at det de siste årene har vært flere narkorelaterte dødsfall i Flekkefjord. Politiet ser at mens det tidligere var hasj som dominerte, har i tillegg amfetamin blitt mer og mer vanlig. Så sent som i mai i år ble 30 personer pågrepet i en storstilt narkoaksjon i Flekkefjord og Kvinesdal. Den gang ble det beslaglagt over én kilo hasj, en halv liter GHB, tabletter, våpen og diverse brukerutstyr.