KRISTIANSAND: 51-åringen er i Kristiansand tingrett tiltalt for en rekke episoder.

Tirsdag 28. november 2006 skal 51-åringen ifølge tiltalebeslutningen, gjentatte ganger ha sparket etter en politimann da han ble tilbakeført til en celle etter å ha vært fremstilt for hovedforhandling i en straffesak. I tillegg skal han ha bitt politimannen i venstre legg.

Senere på dagen skal han ha sparket og spyttet han etter en politimann mens han var plassert i en politibil.

Fredag 8.desember 2006 skal han ifølge tiltalen ha oppført seg truende overfor flere fengselsbetjenter i Stavanger fengsel. Han sparket en av dem i kneet, samt slo politimannen i skulder— og halsregionen.

Onsdag 21. mars 2007 skal tiltalte angivelig ha sparket en politimann i Arendal fengsel i forbindelse med at han ble ført tilbake til sin celle etter lufting. Han skal også ha trampet en kvinnelig fengselsbetjent på foten.

Fredag 13. april 2007 ble han pågrepet i forbindelse med skadeverk på flere biler i sentrum av Kristiansand. Under pågripelsen skal han ifølge tiltalen ha sparket en politimann i leggen, og kastet et glass vann i ansiktet på ham.

Tirsdag 17. april 2007 skal han utenfor utestedet ”Consenzo” i Henrik Ibsens gate i Oslo, i forbindelse med at han var pågrepet for å ha begått ordensforstyrrelse, ha forsøkt å sparke en politibetjent i ansiktet. Han skal angivelig også ha spyttet på betjenten. Han står også under tiltale for trusler mot politiet.

Søndag 7. januar skal han ha overfor en kvinnelig kollega av en mannlig fengselsbetjent truet den mannlige betjenten på livet. Han skal angivelig ha uttalt:

— Jeg skal drepe det feite svinet, bare vent til jeg treffer han ute, da skal jeg slå og slå med ei kølle og den skal det ikke være gummi rundt. Deretter skal jeg spytte på ham.

Søndag 22. april 2007 skal han ifølge tiltalen ha truet en lege ved å si:— Jeg skal finne ut når du er på sykehuset, og slippe en bombe over hele sykehuset. Jeg vet hvor du bor, og jeg skal ta deg og din familie. Jeg skal kappe av deg ...(kjønnsorganet). Jeg skal sørge for at barna dine blir heroinvrak.

Onsdag 19. desember 2006 skal han angivelig ha rettet en gaffel mot et en fengselsbetjent å truet ham med at han skulle ta ham under luftingen.

Onsdag 20. desember skal han ifølge tiltalen ha truet en fengselsbetjent ved å si at han skulle drepe ham, og skalle han ned.Like etterpå skal han ha truet en annen fengselsbetjent med å si at han aldri glemte et ansikt, og at fengselsbetjenten aldri kom til å komme ut av cella neste gang han kom inn.

Torsdag 28. desember 2006 skal han ha truet en ny fengselsbetjent ved å knytte nevene og innta ”kampstilling” hvorpå han angivelig flere ganger skal ha uttalt at han skulle ta fengselsbetjenten.

Mandag 1. januar 2007 truet han en fengselsbetjent med å si at han skulle skyte ham når han engang kom ut av fengsel.

Tirsdag 1. januar 2007 skal han ifølge tiltalen ha truet en fengselsbetjent med å si:— jeg skal drepe deg og familien din når jeg kommer ut. Jeg skal kutte strupen din, samtidig som han skal ha strøket en finger over sin hals og rettet en pekerfinger mot henne mens han gjorde tegn til å ”trekke av” en pistol.

Senere på dagen gjorde han angivelig samme tegn til en annen fengselsbetjent samtidig som han visstnok skal ha uttalt:

— Du skal dø.

Søndag 14. januar 2007 truet han to fengselsbetjenter med at han skulle drepe dem.

Fredag 16. februar 2007 truet han en fengselsbetjent med å si:— Dersom jeg ikke får snakke med min advokat nå skal jeg skyte deg. Du skal dø sann mine ord.

Tirsdag 5. desember ble han fratatt en lighter i Stavanger fengsel. Da fengselsbetjenten nektet å gi han lighteren tilbake skal han i følge tiltalen ha uttalt:— Hva slags menneske er du? Har du gått på skolen? Hitler gjorde det riktige. Og jeg skal senke deg i en balje på sjøen. Har du hørt om heksebål og inkvisisjonen? Du er et umenneske.

Onsdag 6. desember 2006 skal han angivelig ha kalt en annen fengselsbetjent i Stavanger fengsel en løgner, og en helvetes dritt. Deretter skal han ifølge tiltalen ha uttalt:— Kom deg hjem din jævel.