FARSUND: Politiet fikk melding om ulykken klokken 09.06 fredag morgen. Den mannlige bilføreren og hans to sønner på tre og fire år kom kjørende på en kommunal sidevei ved Vanse kirke da ulykken skjedde.

— Bilen kjørte utfor en bakke og krasjet inn i et tre. Det var veldig glatt på stedet, sier operasjonsleder Frank Solås ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Alle til sykehus

Den eldste av sønnene, en fire år gammel gutt, ble brakt til Stavanger universitetssykehus med luftambulanse. Guttens bror (3) og far (32) ble kjørt til Sørlandet sykehus i Kristiansand med ambulanse.

— Tilstanden til gutten som ble hentet av luftambulansen er kritisk. Vi vet ikke skadeomfanget på de to andre, sier Solås til fvn.no.

Den fire år gammel gutten er nå innlagt på intensivavdelingen ved Stavanger universitetssjukehus, og er under behandling.

- Livstruende

  • Gutten har alvorlige hodeskader og er fortsatt til intensivbehandling hos oss og tilstanden er ustabil, opplyses det fra intensivavdeling til fvn.no fredag kveld.

Ved akuttmottaket ved Sørlandets sykehus i Kristiansand får fvn.no opplyst at tilstanden til guttens far og bror er stabil. De skal ha pådratt seg mindre skader i sammenstøtet.

Ambulansepersonell drev etter ulykken med livreddende førstehjelp på den fire år gamle gutten. Etter det fvn.no kjenner til, ble gutten først kjørt til et legekontor, før han ble hentet av luftambulanse ved Vanse stadion.

- Bilen «dårlig skodd»

Bilføreren kom kjørende fra Øygarden da han mistet kontrollen på det glatte føret. Ifølge politiet kjørte bilen på en rett strekning da ulykken skjedde.

Årsaken til utforkjøringen er foreløpig ikke kjent. Biltilsynet og krimteknikere fra politiet skal fredag undersøke bilen og ulykkesstedet.

Ifølge politiet var bilen «dårlig skodd».

— Politiet på stedet mente bilen var for dårlig skodd til det glatte føret, sier Solås.

To luftambulanser

Flere ambulanser, samt luftambulanser fra både Stavanger og Arendal, ble sendt til ulykkesstedet da meldingen kom.

— Vi sendte to luftambulanser for å se hvilken av disse som kommer frem først. Det gjorde vi på grunn av været, og at det blåste mye, sier Viggo Nygård ved AMK.

Ifølge politiet er det uklart om personene i bilen brukte sikkerhetsbelte.

KJØRTE I TRE: Bilføreren mistet kontrollen over bilen og kjørte med fronten inn i et tre i nærheten av Vanse kirke. (Foto: Roar Greipsland)