FARSUND: — Det gikk veldig fort. Jeg ringte mannen min like etter at jeg kjente de første veene om at nå var fødselen på gang, men han rakk ikke fram før Anna var vel ute. Jeg klarte å ta imot henne alene, men det var tøft, sier Kolnes Litland til Farsunds Avis.

Kolnes Litland hadde opprinnelig termin 4. januar, men det var først i går ettermiddag at hun merket at Anna ville ut av mors mage.

— Klokka var vel kvart over åtte da jeg kjente de første smertene, og det bare tok på. Klokka var vel rundt halv ni da vannet begynte å gå, og det skjedde heldigvis på do. Jeg klarte ikke å sitte i ro, og begynte å gå rundt i gangen da jeg kjente at babyen presset på og ville ut. Selve fødselen skjedde midt på gulvet i gangen, og jeg måtte bare bøye meg fram og ta imot henne med hendene mine. Frem til ambulansen med jordmora kom en liten stund senere, holdt jeg henne bare inntil meg. Jeg er bare glad for at det gikk godt, sier Kolnes Litland.

Onsdag ettermiddag og kveld var hun med og bygget på det nye huset de skal flytte til på Drange sammen med ektemannen og to sønner.

— Tenk i går kveld var jeg med og bygget hus, og nå sitter jeg på sykehuset her i Flekkefjord med ei lita tulle. Det blir stor stas å komme hjem med lille Anna i helga, for det er heller ikke hver dag at det skjer en hjemmefødsel på Drange, sier den stolte moren.