— Nå har vi preparert i flere dager, så vi håper på masse folk, sier Jon David Junge, markedsansvarlig ved Brokke alpintsenter, til fvn.no.

Lørdag arrangeres Brokke Big Jump Session på Brokke. Der kan både snowboard- og slalomkjørere i alle aldre vise frem sine beste triks på det store hoppet i Brokkes nyåpnede ABC-park. På det 2,5 meter høye hoppet kan man sveve opp mot 35 meter langt. En jury som blant annet består av kompetente personer fra Hovden skigymnas vil til slutt kåre vinneren.

— Det blir litt uformelt. Det blir ingen aldersgrense, men vi må nok ha en ferdighetsgrense siden hoppet er så stort, sier Junge.

Det er også utsikter for mindre premier til de beste trikserne.

Junge melder også om at forholdene er fine på Brokke, og at omtrent ingenting av snøen som kom forrige helg har forsvunnet.

Også på Hovden arrangeres det konkurranse i helgen - men her er det golf som gjelder. For femte året på rad går Norges eneste golfkonkurranse på hvite greener av stabelen lørdag.

Starten går fra toppen av stolheisen, og etter 15 snøhull ender deltagerne opp i bunnen av alpinbakken. Det var onsdag 60 påmeldte til konkurransen, og i tillegg til sørlendinger kommer noen deltagere fra Kenya og Italia.

— Alle bakker og løyper er veldig bra preparert og skiforholdene er perfekte, sier Kirsten Leira i Hovden Ferie til fvn.no.

I tillegg til snøgolf, blir det flere ulike konkurranser, musikalsk underholdning og danse- og moteshow på Hovden i helgen.