KRISTIANSAND: — Vi har en avdeling i Grimstad som også har kastet seg på dette. Mandal og Sørlandsparken ville, men de fikk ikke tillatelse til å selge fyrverkeri. Neste år skal vi begynne å planlegge tidligere. Jeg har en visjon om at dette skal utvikle seg på landsbasis, sier Steinar Egeland, primus motor for Dina-prosjektet til Modena Vågsbygd.

I fjor fikk de ansatte på Modena inn 200.000 kroner ved å selge fyrverkeri på dugnad. Pengene er satt av til Fredsskolen som Rune Edvardsen og Dina-stiftelsen skal bygge i Kongo. I tillegg til å sponse byggingen av skolen, har Modena bestemt seg for å samle inn penger til driften.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Gjengen: Disse stilte opp klokken 08.00 nyttårsaften for å selge fyrverkeri på dugnad. Framme står Egil Stiansen (14), Alexander Fredriksen (12) og Marcus Fredriksen (9). Bak står Tommy Fredriksen, André Moseid, Frode Moi, Steinar Alexandersen, Steinar Egeland, Trygve Skoge, Mikael Skoge og Helge Flatøy. FOTO: KJARTAN BJELLAND Foto: Kjartan Bjelland

— Vi skal gjøre dette skikkelig. Planen er å sette av penger til drift i ti år fremover. Engasjementet blant de ansatte er fortsatt stort, forteller Egeland.

Når det er sagt, merket han og resten av dugnadsgjengen at det var færre kunder i år enn i fjor.

— Jeg tror det kan ha med kulden å gjøre. Samtidig hadde jeg i går to kunder som har kjøpt fyrverkeri for 400 og gav en 500-lapp. De ville at resten av pengene skulle gå til Dina-stiftelsen, forteller Egeland.

Planen er å komme i gang med byggingen av fredsskole i krigsherjede Kongo i løpet av våren. Skolen skal være en plass for barn av forskjellige folkegrupper, og være et eksempel på at folk kan leve fredelig sammen. Egeland har mange planer for å samle inn mer penger i løpet av året som kommer.

— Vi har planer om auksjon på sommerfesten vår, der inntektene går til Dina-stiftelsen. I tillegg har jeg tenkt å trykke opp gavekort, slik at folk kan kjøpe for eksempel en pult eller stol til skolen i Kongo, sier Egeland.

Prosjektleder Helge Flatøy i Dina-stiftelsen var også med på fyrverkeri-salget nyttårsaften.

— For oss er engasjementet hos de ansatte i Modena utrolig viktig. Bedrifter flest gir engangsgaver, og det er flott. Men når Modena sier de tar ansvaret for driften også, gjør det vår jobb utrolig mye enklere. Ofte er det vanskeligere å få inn penger til drift enn til et prosjekt som har nyhetens interesse, sier Flatøy.