KRISTIANSAND: Søgne-mannens hovedargumentasjon er at han trodde det var frivillig å møte til militærtjeneste. Samtidig har han også sagt at han hadde tenkt å søke om utsettelse, men at han ikke fikk gjort dette.

Fikk ikke tid

Mannen har også forklart at han ville fullføre fagprøven han var i ferd med å avlegge, og at dette var årsaken til at han aldri dukket opp da han skulle starte sin militærtjeneste på Østlandet i januar i fjor.

Han har også hevdet at han ikke var klar over at det er straffbart å unnlate å møte til tjenesten. Han innrømmer samtidig at han ikke har lyst til eller interesse for militærtjeneste.

Ble informert

Retten vektlegger på sin side at mannen i flere brev er blitt orientert om at det er lovpålagt å møte, og at mannen ble informert om at man kan søke om utsettelse.

Ifølge rettsdokumentet har mannen ved flere tidligere anledninger søkt om utsettelse, og dette styrker rettens oppfatning av at mannens forklaring ikke er troverdig.

Vektlegger rettspraksis

Retten fremholder også at mannen har møtt på sesjon, besvart henvendelser, og blitt informert om at han ikke kunne påregne positivt svar på søknad om ytterligere utsettelser.

Mannen er dømt til 14 dagers fengsel, med en prøvetid på to år.

Dommen er avsagt i Kristiansand tingrett.