KRISTIANSAND: — Dette har vi egentlig bare gått og ventet på. Kristiansand er en storby med et svært prostitusjonsmarked, og det er mange som kjøper seksuelle tjenester, sier Sunde.

Kartla miljøet Hun er ansatt i samfunnsmedisinsk enhet i Kristiansand kommune, og jobber med å tilby prostituerte hjelp og støtte. Hun jobbet i arbeidsgruppen som kartla prostitusjonsmarkedet i Kristiansand samme med seksualrådgiver Raymond Lønberg og Irene Sande i Risk.

Sunde ønsker ikke å bekrefte eller avkrefte om hun har vært i kontakt med politiet i forbindelse med opprullingen som pågår. Hun blir ikke overrasket om det kommer ytterligere pågripelser i saken.

— Det overrasker meg ikke hvis flere lokale personer er involvert. Markedet i Kristiansand er så stort at det er helt naturlig, mener Sunde.

Velorganisert Raymond Lønberg jobber i dag ved Støttesenter mot incest og seksuelle overgrep i Kristiansand. Heller ikke han er overrasket over at flere lokale personer er pågrepet og siktet for å ha tilrettelagt for prostitusjon i Kristiansand.

— Når et søk på internett viser at det kan være over 30 jenter til en hver tid i Kristiansand forteller det meg at dette må organiseres godt for at det skal fungere. Alle vil ha sin del av kaka, og det er mye penger å tjene på denne virksomheten. Det er ikke rart at lokale personer leier ut bolig til dette formålet, sier Lønberg.

Les mer i morgendagens papiravis