SØGNE: Naboer oppdaget brannen og meldte fra til brannvesenet.

— Vi fikk melding om husbrann. Da vi kom hit var det mye flammer og det brente godt på loftet, forteller fagsjef i Søgne og Songdalen brannvesen, Petter Hellum, til fvn.no.

Da fvn.no kom til brannstedet noen minutter etter brannvesenet, stod flammene ut gjennom skorsteinen på bygningen. Brannmannskapene måtte bruke motorsag for å komme til stedene hvor flammene hadde bitt seg fast.

— Vi har fått kontroll på brannen og har slått ned flammene. Nå er det bare litt arbeid som gjenstår på loftet, sa Hellum like før klokken 05. Kvinnen som bodde i huset var ikke hjemme da brannen brøt ut og politiet forsøkte gjentatte ganger å komme i kontakt med henne. For å være på den sikre siden gjennomsøkte brannvesenets røykdykkere huset flere ganger for å forvisse seg om at kvinnen ikke var hjemme.

Politiet fikk kontakt med kvinnen først søndag formiddag. Hun hadde ikke vært hjemme da brannen startet.

Noen som bodde i kjellerleiligheten kom seg ut på egenhånd.

Meldingen om brannen kom inn til politiet klokken 03.58. Foruten flere biler fra Søgne og Songdalen brannvesen, kom to politipatruljer og en ambulanse til brannstedet. Restverdi-bilen fra Kristiansand ble rekvirert da brannen var slukket.

Årsaken til brannen er ukjent. Kriminalteknikere kommer til å foreta åstedsundersøkelse så fort det er mulig, men antakelig vil dødsbrannen i en boligblokk i Arendal prioriteres først.

Foto: Vegard Nekstad