Se opprydningen etter velten: Her heises lastebilen på plass KRISTIANSAND: Uhellet skjedde like før klokken 0830 ved Øvre Strai like nord for Kristiansand. Da skulle Kristiansand kommunes ingeniørvesen heise ned en minigraver fra lasteplanet og ut i grøfta ved jernbanelinjen. Målet var å fikse en tett kloakkledning.

— Men mens krana heiser minigraveren ned, svikter grunnen under støttepillarene på lastebilen, og den velter over ende. Krana med minigraveren blir liggende over jernbanelinjen, opplyser Kjell Arild Vetrhus, driftsleder ingeniørvesenet til fvn.no.

SPERRET LINJEN: Jernbanelinja er midlertidig stengt etter velten. Foto Erlend Olsbu. Ingen skadet

I velten tok krana med seg en stolpe som ble liggende inntil kjøreledningen til toget. Strømmen i kjøreledningen var rutinemessig koblet ut før minigraveren ble heist ned.

— Slik jeg har forstått det førte velten til at et stag ble revet løs. Staget støttet stolpen som kjøreledningen henger i, sier informasjonssjef Kjell Bakken i Jernbaneverket.

Ingen personer ble skadet i uhellet.

— Heldigvis var krana fjernstyrt, så det satt ingen i lastebilen eller oppholdt seg i nærheten da den veltet, sier Vetrhus.

Redningsselskapet Falck er på vei med redningsbil for å få kranbilen på rett kjøl igjen. Trolig vil det ta en stund, og da vil ett kjørefelt bli sperret for trafikk.

Like etter klokken 10 var lastebilen heist tilbake på hjulene.

Togpassasjerer rammet

Klokken 12.30 var Sørlandsbanen igjen åpen for togtrafikk.

— Nå er alt fikset og det kan kjøre tog igjen, sier Bakken.

Ifølge Bakken ble kun to persontogavganger påvirket.

Den stengte jernbanelinjen rammer togpassasjer som skal til og fra Kristiansand. Ifølge NSB blir to avganger mellom Oslo og Kristiansand rammet.

— Passasjerer som skal mellom Gjerstad og Kristiansand blir i stedet sendt med buss, sier Åge-Christoffer Lundeby, informasjonssjef i NSB.

VELTET: Grunnen ga etter slik at lastebilen tippet over. Foto: Erlend Olsbu