BYGLAND: Minnestunden startet klokka 12, og i forkant sa rådmann Andreas Vebostad til fvn.no at kvinnens barn nå må beskyttes.

— Det er veldig viktig å skjerma barna i denne situasjonen, sa Vebostad like før han gikk inn til minnestunden.

Videre forteller han at barna nå er tatt hånd om så godt som overhodet mulig.

— Vi har funnet en skjermet plass for barna, og det er venner av familien og profesjonelle folk som tar seg av dem.

Mange av de pårørende har fått oppfølging i natt. Minnestunden ble avviklet uten at pressen fikk være til stede.

STELLER: Gro-Tove Helle steller i stand før minnestunden på bedehuset i Bygland. (Foto: Monika B. Birkeland) I forkant av minnestunden møtte fvn.no på Gro-Tove Helle. Hun stod da og pyntet lokalet med blomster. Hun kjente godt til familien, og synes hendelsen er helt tragisk.

— Vi er jo berørt av det alle sammen. At det kunne skje i Bygland er helt uvirkelig, sier Helle.

Prest i Bygland, Bernt Olav Jensen, er den som er tilstede som representant fra kirken.

Han forteller at møtet i første rekke er kommet i stand for at folk skal få anledning til å snakke om det som har hendt.

— Det er en voldsom tragedie det som har skjedd. Det rammer hele bygdesamfunnet. Nå må vi prøve å bare holde sammen, sier Jensen.

Han kjente også godt til familien.

— Det gir et veldig sterkt inntrykk i en bygd hvor alle kjenner hverandre, sier Jensen.

— HUN VAR ALLTID HYGGELIG: Berit Grøntoft bodde rett i nærheten av den drepte kvinnen. (Foto: Monika B. Birkeland) Berit Grøntoft, som bodde like i nærheten av den drepte kvinnen, var tilstede på minnestunden i formiddag. Hun synes det som har skjedd er uforeståelig.

— Kvinnen var alltid hyggelig og blid. Hun var fornøyd, og virket glad. Hun har nydelig, høflige og blide barn, som alltid hilser. Det virket som om hun hadde lyst å være mest mulig "norsk", sier Grøntoft.

Grøntoft sier minnestunden var veldig fin for dem som var tilstede.

— Man får en sånn spenning inni seg som det er godt å få ut. Men det var helt fryktelig det som skjedde. Jeg visste ikke at hun hadde sånne problemer med sin tidligere ektemann, sier hun.

TUNG DAG: Ordfører i Bygland kommune, Knut Austad, utenfor bedehuset der minnestunden ble avholdt. (Foto: Monika B. Birkeland) Knut Austad er ordfører i Bygland. Han var også på minnestunden, hvor både barn og voksne sørget sammen.

— Vi har møtt hverandre og pratet ut, og vi har prøvd å skape en stemning der ingen skal føle seg alene, sier Austad til fvn.no.

- Hvordan var stemningen der inne?

— Folk syntes det som har skjedd er uforståelig, og alle føler at det var godt å møtes, sier Austad, som har opplevd et vanskelig døgn etter drapet.

— Ingenting kan være verre enn dette, men jeg opplever at bygdefolket står opp og holder sammen, sier Knut Austad.