KRISTIANSAND: Det var Demokratenes Vidar Kleppe som fikk enstemmighet for dette forslaget i bystyret i går.

— Skal vi mene alvor med alle våre friområder til sjøs, må vi sikre at borgerne kan ha en båt så de kan nyte det gode liv på sjøen, sa Venstres Dag Vige.

På dagsorden sto egentlig utbygging av 182 nye båtplasser i Hånesbukta. Dette blir de eneste nye kommunale båtplassene som kommer neste år.

Hvis de blir bygget da! Teknisk direktør Ragnar Evensen la nemlig inn i reguleringsplanen et rekkefølgekrav om at kyststi skal bygges før båthavna kan åpnes. I bystyret i går angret han på det.

— Vi har fått en kinkighet. Vi eier ikke kyststi-arealet. Vedtar vi stien som rekkefølgekrav, kan båthavna bli utsatt på grunn av forhandlinger med grunneier. Men vedtar vi den ikke, kan fylkesmannen stoppe hele utbyggingen, for han krever kyststi, sa Evensen.

KrF fremmet et forslag som bystyret mener løser problemet. Kystien ble vedtatt, men det ble ikke sagt noe om når den skal komme. Bystyret håper det løser floken, for de fleste partier mener det er prekær mangel på båtplasser.

Naboer og grunneiere i området har protestert kraftig. De mener utvidelse av båthavna vil ødelegge miljøet i Hånesbukta.