BORTELI: I løpet av noen timer lørdag kveld fikk rundt 1000 strømkunder i Agder strømmen tilbake. Ved åtte-tiden søndag morgen opplyser informasjonsrådgiver Hanne Liv Refsnes i Agder Energi at det nå er rundt 300 husstander i Agder som står uten strøm.

— De som ennå må klare seg med stearinlys, er rundt 300 kunder i Arendals-området og østover, samt 28 kunder i Birkenes, opplyser informasjonsrådgiver Hanne Liv Refsnes i Agder Energi.

De som fremdeles står uten strøm befinner seg i Arendal-området og Birkenes.

— Arbeidet med å rette opp feilene fortsetter søndag, sier Refsnes

På Bortelid mistet rundt 300 strømmen lørdag kveld, men klokken 22.30 var de siste hyttene koblet inn igjen.

— Vi fikk da satt opp et aggregat som ble koblet inn på en nettstasjon, sier Refsnes.

Strømnettet overbelastet

Ifølge Refsnes gikk strømmen på Bortelid rett og slett fordi strømnettet ble overbelastet.

— Strømforbruket var høyere enn det anlegget er bygd for å takle. Det henger nok sammen med at det er bygd svært mange hytter der i løpet av de siste årene. Vi har nå fått koblet inn noen, men fremdeles er 100 uten strøm i strekningen mellom Åseral og Longna, sier Refsnes, som oppfordrer folk til å ikke bruke mer strøm enn nødvendig.

Jon Ditlef Monstad var en av de som mistet strømmen søndag. Monstad kan opplyse at strømmen forsvant klokken 18.30, kom tilbake like før klokken 20, før den deretter forsvant igjen.

Klokken 20.30 kom strømmen tilbake på hytta til Monstad, men kun på halv spenning.

— Vi merker at lampene lyser litt svakere, og det er noen av de elektriske apparatene som ikke fungerer helt. Men vi klarer oss jo helt fint, sier Monstad.

Fortsetter feilretting

I en pressemelding opplyser Agder Energi at feilrettingen fortsetter med ekstra mannskaper til de 1500 kundene som fortsatt er uten strøm, får den tilbake.

Les også: Usikkert når strømmen er tilbake

Tre helikoptre har i hele dag vært i luften for å lokalisere hvor snøtunge trær har falt over linjer og forårsaket strømbrudd. Helikoptrene vil bli benyttet frem til det blir mørkt i kveld. Også linjer i områder som ikke er rammet av strømbrudd, er sjekket for å kartlegge om snøtunge trær kan være en fare for strømforsyningen, opplyses det i pressemeldingen.

Agder Energi vil fortsette å jobbe med vedlikehold på høyspentnettet natt til søndag. Feil på lavspentnettet vil bli rettet i løpet av morgendagen.