Kristiansand: — Vi vil markere at vi ikke ønsker noe kutt i skolen, sa Ann Christin Nilsen i foreldreaksjonen ”Nei til skolekutt” til ordfører Per Sigurd Sørensen på Torvet i ettermiddag.

Hun hadde fått med seg et femtitalls foreldre som stod tett i tett under paraplyene, med fakler og alvorlige ansikter. Den bekymrede minen kommer av rådmannens forslag om å kutte 11,55 millioner kroner i neste års skolebudsjett.

Bekymret.

  • Vi er svært bekymret. Hvordan skal vi som foreldre forstå at dere kutter innenfor helse og skole samtidig som dere bruker 150 millioner på Aquarama og 250 millioner på rådhuskvartalet? Spurte talsmann Hans Martin Sovly.

Han spurte ordføreren hvordan kutt skal føre til bedre skole for deres barn.

— Vi synes dere må legge noe annet på is sånn at barn og unge kan få den kvaliteten på skolen som de har krav på. Er dette til barnets beste, eller er det i strid med FNs barnekonvensjon, spurte han.

Gaver.

Ordfører Sørensen fikk så overrekt tre gaver. En fruktkurv, fordi at hvis han får frukt, vil han kanskje gi elevene frukten de trenger. Et hoppetau, fordi fysisk aktivitet gir trivsel. Og en lykt, fordi foreldrene innser at budsjettperioden kan være tøff.

Ordføreren takket for gavene.

— Dette vitner om godt engasjement og frykt for en dårlig skole, sier han.

— Hvordan er det å stå foran disse foreldrene og forsvare pengebruk på Aquarama og kilden mens elevene får svi?

— Dette handler om helhet, en balanse og det går ikke an å velge bort alt annet for å lage en bedre skole. Vi har et av de største skolebudsjettene i landet, dette handler om å finne måter å organisere det bedre på, sier Sørensen.

— Har det noen effekt at de demonstrerer?

— De gir oss ikke anledning til å glemme dem, og det er viktig, sier han.