Informasjonsansvarlig for Agder OPS, Lars Gunnar Nag (Arkivfoto)

LILLESAND: – Det var full asfaltproduksjon på anlegget fra søndag morgen. Reparatører og nye deler ankom Gaupemyr lørdag morgen. Representanter fra produsenten i Tyskland konkluderte raskt med at de ville kunne fikse anlegget i løpet av lørdagen. Derfor ble alt mannskap kalt ut fra søndag morgen, sier informasjonsansvarlig for Agder OPS, Lars Gunnar Nag til Fædrelandsvennen.Det var natt til torsdag at uvedkommende tok seg inn på produksjonsanlegget for asfalt på Gaupemyr. Her ble det gjort skadeverk på fire hjullastere og på et av produksjonsbåndene. Båndet var totalvraket og all asfaltproduksjon stanset derfor opp. De materielle skadene skal alene ha beløpet seg til nærmere to millioner kroner.

Fremdeles usikkert

– Vi er fremdeles usikre på hvilke konsekvenser dette kan få for åpningen av veien. Vi avventer tilbakemelding fra entreprenøren på hvorvidt de klarer å jobbe inn de tre døgnene anlegget stod stille, sier Nag.

Etter planen skal den nye firefelts motorveien mellom Kristiansand og Grimstad åpnes av kong Harald onsdag 26. august.

(Saken fortsetter under bildet)

BYTTET UT: Nytt transportbånd er på plass, og nå går asfaltproduksjonen knirkefritt. Deler og reparatører kom fra Tyskland på lørdag og senere samme dag var skadene utbedret. (FOTO: KJETIL NEVESTAD)

Etterlyser vitner

Politiet står fremdeles uten mistenkte i saken.

ØNSKER TIPS: Lensmannen i Lillesand, Kjetil Nygaard ønsker tips fra folk som har vært i området på Gaupemyr fra onssdag kveld klokken 22.00 til torsdag morgen 04.00. (FOTO: HELGE CORNELIUSSEN)

– Vi har ingen vitneobservasjoner som har sett noe på anlegget da skadeverket har skjedd. Vi har avhørt vitner, både ansatte som jobber på E18-anlegget og folk som jobber på andre bedrifter i området. Ingen av dem har så langt kunne hjelpe oss noe videre, sier lensmann i Lillesand, Kjetil Nygård.Lensmannen oppfordrer folk som har vært i området på Gaupemyr i Lillesand fra onsdag kveld klokken 22.00 til torsdag morgen klokken 04.00 til å ta kontakt med politiet.

– Folk må ikke være redde for å kontakte oss. Så kan vi avgjøre om deres observasjoner kan være av interesse, sier Nygård.

Har spor

Politiet har sikret seg spor etter gjerningsmennene, men Nygård ønsker ikke å utdype om det er fingeravtrykk eller andre spor som politiet har sikret seg.

– Skadeverket er gjort av noen som kjenner til hvordan slike maskiner startes opp og hvordan de brukes. I tillegg er skadeverket gjort på det stedet hvor det rammer oss aller verst. Derfor kan de se ut som det er gjennomført for å skade oss mest mulig, sa Lars Gunnar Nag fra Agder OPS til fvn.no før helgen.

Han ønsket da ikke å spekulere i hvem som kunne ha gjort skadeverket.

Det var Securitas som oppdaget hærverket på Gaupemyr. De meldte ifra til politiet klokken 03.53 natt til torsdag.