OSLO: — Den episoden har forandret meg litt. Jeg har blitt bedre på grunn av det. Det var helt urealistisk å leve det livet jeg holdt på med. En må jobbe litt for tinga, sier Alejandro Fuentes (21).

Han sitter på en uteservering på Karl Johan i Oslo. På bordet ligger det ferske albumet med Hallelujah-gjengen Kurt Nilsen, Espen Lind og Askil Holm. Ali knipser takten til sangen som spilles over høytalerne.

Høretelefoner

Det er to år siden den kinkige båtturen som endte i Fiskebrygga i Kristiansand.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

(Foto: Arkiv)

— Du må få deg en knekk, og så må du jobbe deg opp igjen. Det tok et år før jeg dreit litt i det. Nå bryr jeg meg ikke. Det tilhører fortiden. Noen ganger krasjer man, det er sånt som skjer.

— Og båten er solgt?

— Ja, eller det kan jeg ikke kommentere. Men alt er ordnet, forteller han om millionbåten som lå til salgs lenge.

— Etter hvert blir du vant til å ta imot kritikk. Folk vet alt om deg og alle følger med. Sånn er det bare, og hvis du ikke takler det, så må du holde deg unna. Du må finne en måte å takle det på.

— Hvordan gjør du det?

— Jeg har disse på nesten hele tida, sier han og løfter på høretelefonene som ligger på bordet.

— Det er min måte å takle det på. Ipoden har vært en god venn. Verden blir så mye bedre med musikk på ørene, sier han og legger hodet på skakke når servitøren setter på en ny sang.

— Det er oss, ja det er oss, sier Alejandro og lytter mot musikken fra høytalerne på kafeen. Han bøyer seg mot nabobordet der Nilsen, Lind og Holm sitter. Kurt og Ali nikker anerkjennende til hverandre.

Høydepunkt

Forrige Hallelujah-album solgte mer enn 250.000 eksemplarer. Ali våger ikke tro at suksessen skal gjenta seg.

— Det var så svært forrige gang. Jeg det er noe som bare skjer en gang, og jeg tror den forrige plata var mitt høydepunkt. Hvis du opplever noe sånt en gang i karrieren, er du heldig, sier han.

Det siste året har han hatt en tørkeperiode musikkmessig, men forteller at han har brukt tiden til å tenke på hva han vil med livet. Nå drømmer Fuentes om å flytte fra Sørlandet – selv om han er litt ambivalent.

— Jeg er så glad i Kristiansand for tida, får en sånn ro der. Men jeg vil til Oslo for her får jeg flere muligheter jobbmessig. Men jeg er glad jeg ikke har flyttet før, sier Alejandro, som også har skaffet seg kjæreste.

— Det går veldig bra, sier han og smiler.

De neste månedene er det turné som står på agendaen. Sammen med musikkolleger han ser opp til.

— Jeg har lyst å få et eget band, som Kurt og Espen og de andre. Leve et kult liv, skrive for andre og være en kul fyr liksom. Det er min drøm.