KRISTIANSAND: Det var i begynnelsen av juni at Jonas Rui Yang Røe fra Oslo var i Dyreparken med familien. I Apejungelen klarte han å stikke fingeren forbi glassrammen og over overflaten på dammen fiskene var i. Da spratt fisken opp og bet ham i fingeren, skriver VG Nett.

Ifølge fastlegen til Jonas vil han alltid ha et arr etter dette, som følge av at huden ikke lar seg erstatte eller sy sammen, og at det fysisk mangler en bit av tuppen.

Pacu er en slektning av Piraja, den kjente rovfisken som stadig biter mennesker. Men Pacu er på sin side ingen kjøttetende fisk. Den kan imidlertid bite hardt, noe som Jonas fikk erfare. Fisken blir større enn Piraja. Dyreparken anslår at fisken som bet Jonas er omtrent 30 centimeter. De tre Pacu-fiskene er nå fjernet.

En liknende hendelse som Jonas fikk erfare skjedde forøvrig også i 2004 i en dyrepark i Skottland, skriver VG Nett.

Dyreparken i Kristiansand vil foreløpig ikke konkludere med at sikkerheten var for dårlig, men skal evaluere forholdet. Jonas vil få tilsendt en oppmerksomhet i posten, samt få et gratis opphold i Kardemomme by. Dyreparken har i tillegg dekket legekostnader.

Moren til Jonas, Lixin Yang, er imidlertid ikke helt fornøyd med beklagelsen, men tror søksmål blir for dyrt.