Vennesla: Til sammen åtte personer har vært pågrepet i forbindelse med innbruddet. Ifølge overbetjent Jon Thomas Homme ved lensmannskontoret i Vennesla og Iveland regner politiet med at flere personer kan bli pågrepet i kjølvannet av etterforskningen og oppklaringen av saken. – Straks vi får et nytt navn og en ny person dukker det opp nye straffbare forhold, sier Homme.

To ganger ble et ferietomt bolighus i Iveland utsatt for innbruddsforsøk for noen få uker siden. Den ene gangen ble det stjålet åtte-ti våpen fra et sikret våpenskap. Det ble tatt både hagler og rifler. – Våpenskapet var så godt sikret at de som gjorde innbruddet måtte bruke både lang tid og mye verktøy for å få med seg våpnene, forteller Homme.

Folk fra det samme miljøet som gjennomførte det første innbruddet, oppsøkte nok en gang bolighuset i Iveland og gjennomførte et nytt innbruddstyveri.

Det er foruten våpens stjålet andre lett omsettelige varer som for eksempel TV og datautstyr.

To av de som ble pågrepet ble varetektsfengslet i fire uker, men sluppet ut etter to uker fordi det ikke lenger forelå bevisforspillelse. De øvrige i saken har delvis roller i forbindelse med innbruddene, men det er også helere blant de åtte som til nå har vært pågrepet. Hos flere er det gjennomført ransaking. De fleste av de siktede er fra Kristiansandsområdet, og tidligere straffet for vinningsforbrytelser og narkotikakriminalitet. De er i alderen 18 til 40 år. En av de siktede er kvinne.

— Det meste av tyvegodset er levert tilbake, men det er også gjort en del innbrudd i hytter i Iveland. Fortsatt har vi en del tyvegods som vi ikke vet eieren av, sier Homme.