KRISTIANSAND: Da kriminaltekniker Bjørn Arve Grongstad gikk inn i solstudioet i går sammen med innehaveren Indridi Olafsson fant de en lapp i en postkasse som kunden hadde lagt fra seg, og som den samme kunden ringte til politiet og fortalte om etter brannen. På lappen har kunden skrevet at hun merket at det knitret spesielt i solsenga hun brukte, og at det var en merkelig lukt. Kunden avbrøt derfor solingen, skrev beskjeden på lappen og forlot det ubetjente solstudioet. Kort tid etter startet brannen.

Mye gass

Grongstad måtte ganske kjapt ta en pause i sine undersøkelser i det brannherjede solstudioet i går på grunn av den sterke gassen inne i lokalet. Kriminalteknikeren måtte få tak i en skikkelig gassmaske før han kunne fortsette arbeidet på brannstedet sammen med Torbjørn Antonsen fra eltilsynet i Agder Energi.

De foreløpige konklusjoner er at brannen har startet i solsenga som står like innenfor inngangsdøra. Denne solsenga er totalt utbrent. Det var solsenger både kjelleren og i etasjen på gateplan i Sun City.

— Jeg er i sjokk etter det som har skjedd, sier innehaveren av Sun City, Indridi Olafsson. – Jeg har drevet med solsenger i mange år. Dette stedet har jeg drevet i 15 år, forteller han, Olafsson har også flere andre selvbetjente solstudioer.

Rutinegjennomgang

  • Det første jeg nå skal gjøre er å gjennomgå brannsikringsrutinene i de andre solstudioene sammen med fagfolk og gjennomføre brannsikrings- og varslingstiltak dersom det er nødvendig, sier Olafsson.

— Hvilken kommentar har du til at du er anmeldt for manglende brannsikring av solstudioet som ble brannherjet lørdag?

— Før alle resultater at undersøkelsene knyttet til brannen og årsaken ønsker jeg ikke å kommentere dette.

Olafsson understreker at han er svært glad for at ingen ble skadet i brannen, og at de som oppholdt seg i Sun City kom seg uskadet ut.

— Utstyret vi bruker har høy kvalitet, og jeg har aldri opplevd noe lignende før. Har så vidt hørt om en brann i en solseng i Bergen for mange år siden.

Olafsson sier at solstudioet antakelig er totalt ødelagt på grunn av varmen og røyken. – Det ser ille ut fordi det var mye plast i solsengene som brant og som utviklet veldig mye røyk, sier han.

Solstudiobrannen i Henrik Wergelandsgate Innehaveren på vei inn sammen med kriminaltekniker Grongstad. Innehaveren har ikke samtykket til at bildet av han trykkes. Foto: TORE-ANDRE BAARDSEN