KRISTIANSAND: Voldsepisoden skjedde under en russefest på Odderøya natt til 1. mai i år.

Ifølge dommen skal slaget ha falt etter at tiltaltes kamerat havnet i konflikt med to andre festdeltakere. Tiltalte skal ha sett de tre dytte på hverandre, og forklarte til retten at han oppfattet at kameraten skulle bli banket opp. Han løp derfor fram og langet ut mot offeret, traff ham i ansiktet slik at mannen ramlet i bakken.

Tiltalte og kameraten løp deretter fra stedet.

Slaget påførte offeret to brudd i bunnen av øyehulen, hevelse og synsforstyrrelse i form av dobbeltsyn.

Tiltalte har uttalt at det ikke var meningen å legge så mye kraft i slaget, og hevder også at han slo offeret med flat hånd.

Retten mener det ikke er bevist at tiltalte handlet med forsett i den forstand at han forutså skadefølgen, og mener også tvilen må komme tiltalte til gode når det gjelder hvorvidt han slo med knyttet hånd eller ikke.

Retten mener det derimot ikke er tvil om at tiltalte kunne ha innsett muligheten for skadefølgen. Dommer Ragnhild Helgesen skriver i dommen at allmennpreventive hensyn tilsier at mannen normalt sett skulle blitt idømt ubetinget fengselsstraff.

Ettersom mannen er ung, har gitt uttrykk for anger og tilstått, mener retten likevel at samfunnsstraff er riktig reaksjon.