KRISTIANSAND: Tillitsvalgt for de 2000 ansatte ved Arendal sykehus, Knut Tveiten, og hans lag av kritikere sendte 5. november brev til Mikkelsen. I brevet anklaget de både administrerende direktør Jan-Roger Olsen og hele styret i Sørlandet sykehus for å ha brutt spillereglene for hvordan prosessen med slagutredningen har foregått. De krevde at både Olsen og hele styret må gå, og ba om støtte og hjelp fra toppsjefen i Helse Sør-Øst.

Det får de ikke.

Mikkelsen gir både styret og direktøren full støtte i et skriftlig svar som de får i dag:

”Jeg har tillitt til at styre og ledelse gjennomfører dette arbeidet på en god måte og med god involvering fra brukere og tillitsvalgte. Jeg har registrert at en del av de endringene som er foreslått og som styret og ledelsen arbeider med har skapt uro i befolkningen og blant de ansatte. Det er ikke uvanlig at forslag om å endre på funksjons— og oppgavefordelingen mellom sykehus skaper usikkerhet og debatt. Det viktige er imidlertid å kunne føre denne debatten på en åpen og ryddig måte, slik at alle hensyn blir ivaretatt på en god måte før beslutning fattes.”

I tillegg understreker hun at Sørlandet sykehus ledelse og styre gjør den jobben Helse Sør-Øst har bedt dem om å gjøre.

Men på grunn av det høye konfliktnivået som er vil hun personlig komme på besøk. Allerede i morgen kommer hun, og ber om å få møte alle kritikerne, samt styreleder Peder Olsen, direktør Jan Roger Olsen og tillitsvalgte som representerer hele sykehusforetaket.

— Jeg vil i møtet kunne si noe om de strategier Helse Sør-Øst RHF har vedtatt, lytte til de synspunkter som presenteres og bidra med innspill til mulige måter dere kan arbeide videre med å utvikle sykehustjenestene på Sørlandet på en god måte, skriver hun i brevet.