LYNGDAL: — Slik lagmannsretten ser det, kan ikke dette sies å ha vært en slik «farlig situasjon», skriver lagrettsdommer Karl-Einar Knudsen i dommen fra Agder lagmannsrett.

I juni i år avsa Lister tingrett en dom hvor 19-åringen ble idømt en bot på 8000 kroner. Han ble også idømt tap av førerkort for ett år, og måtte avlegge ny førerprøve for å få lappen tilbake. Mannen anket straffeutmålingen.

Lagmannsretten mener det er ingenting å si på botens størrelse, og mener mannen skal betale 8000 kroner for overtredelsen. Retten er derimot uenig i tap av førerkort.

Dersom retten skal idømme tap av førerrett, krever loven at tiltalte ha forårsaket en farlig situasjon eller alvorlig ulykke. Lagmannsretten mener det ikke var tilfelle i den konkrete saken.

Kjøringen fant sted på et industriområde i Lyngdal på nattestid. Det var ingen personer eller biler i området da kjøringen skjedde.

Sjåføren, som fikk kjøre bilen, holdt en fart på 25-40 km/t, og klarte ikke å manøvrere bilen gjennom en 90 graders sving. Det oppsto verken personskade eller materielle skader.

Dommen er enstemmig.