VALLE: — Med oppslaget i går har biskopen knust meg, sier Arne Skare.

I gårsdagens Vårt Land sa biskop Olav Skjevesland at Skare har forspilt sin tillit og at det ikke er noen vei tilbake til prestetjenesten, i hvert fall ikke i hans bispedøme.

Les også: Skjevesland: - Ingen vei tilbake

Dette har fått Skare til å reagere.

— Jeg hadde tenkt å anke dommen på onsdag. Nå når biskopen har sagt han ikke har tillit til meg, kommer jeg aldri til å få en rettferdig dom i en norsk domstol. Jeg kommer heller ikke til å få jobb i en norsk kirke, sier Skare.

Kritisk

Arne Skare ble onsdag dømt til 30 dagers betinget fengsel og en bot på 25 000 kroner for falsk anmeldelse og falsk forklaring.

Samme uke sier biskopen at det kan bli svært vanskelig for Skare å jobbe som prest.

— Når preses i Den Norske Kirke går ut mot meg på denne måten har jeg ikke sjanse. Dette er et maktovergrep av dimensjoner, sier Skare.

Skares forsvarer, Sveinung Søndervik Johnsen, er kritisk til at Skjevesland konkluderer så tidlig.

— Det er meget spesielt at Skjevesland går ut slik når dommen ikke er rettskraftig. Hva skal han si hvis Skare blir frikjent i lagmannsretten? En bør være ytterst forsiktige med å konkludere før dommen er rettskraftig, sier Johnsen, og påpeker at han ikke tror uttalelsene kommer til å påvirke rettsutfallet.

Skal møtes

Biskop Olav Skjevesland sier videre i Vårt Land at Skare har kastet dårlig lys over prestekollegaer. I dagens utgave av Fædrelandsvennen har han moderert kommentarene og mener prosessen er vanskelig fordi det er flere elementer som spiller inn.

Han var derimot ikke interessert i å snakke da fvn.no ringte ham fredag.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Biskop Olav Skjevesland mener Skare har forspilt sin tillit. (Foto: Scanpix) Foto: Scanpix

— Jeg vil ikke si noe mer nå. Jeg har avtalt et møte med Skare og vi får ta opp ting der, sier Skjevesland.

Skare er veldig skuffet over måten Skjevesland gikk ut på i går, og er sjokkert over at arbeidsgiveren har gjort dette uten å ta kontakt med ham først.

— Vi skulle møtes onsdag, men jeg vet ikke hva jeg har å prate med ham om mer, sier Skare.