KRISTIANSAND: Enheten har hatt pågripelsen til etterforskning, men det har ikke vært grunn til påtalemessig reaksjon. Saken er derfor oversendt Agder politidistrikt for såkalt administrativ behandling.

Det betyr at politidistriktet kan gi disiplinære forføyninger dersom politimesteren finner dette nødvendig i den enkelte sak.

Ifølge Spesialenheten ble polititjenestepersonen anmeldt for ulovlig maktbruk i forbindelse med ordenstjeneste og pågripelse av en kvinne.

Kvinnen ble pågrepet fordi hun blandet seg inn i politiets pågripelse av hennes kjæreste.

Ifølge Spesialenhetens fremstilling av saken tok polititjenestepersonen tak i kvinnens hestehale og la henne i bakken ved å dra i den ene armen og hestehalen.

«Spesialenheten mente at polititjenestepersonen hadde anledning til å anvende fysisk makt mot kvinnen, men at han var unødvendig hardthendt ved å ta tak og dra i hestehalen. Siden maktbruken ikke fremsto som et kvalifisert avvik fra en forsvarlig og riktig tjenestehandling ble saken henlagt. Spesialenheten la vekt på at polititjenestepersonen oppfattet at kvinnen gikk til fysisk angrep på ham i en stresset og uoversiktig situasjon hvor det på offentlig sted var samlet en del berusede personer utenfor et serveringssted. Selv om maktbruken ikke kvalifiserte til straffereaksjon, fant Spesialenheten maktbruken kritikkverdig», heter det i redegjørelsen.