KRISTIANSAND: Mia Andreasen, Hans Andreasen og Evald Christensen var noen av de mange passasjerene som satt og ventet på at Fjord Cat skulle legge til kai onsdag kveld.

De tre danskene fra Sønderjylland skulle egentlig ha tatt ferjen 12.30 onsdag, men nå ser det ut til at ferja ikke kommer av gårde før nærmere klokken ett natt til torsdag.

Etter at ferja kolliderte med kaia i Hanstholm søndag måtte flere avganger innstilles på grunn av reparasjonsarbeidet. Fjord Line opplyste til fvn.no tidligere onsdag at arbeidet ville ta rundt seks timer, og at ferja ville gå fra Kristiansand klokken 20 onsdag kveld.

— Vi bommet litt når det gjaldt hvor lang tid arbeidet ville ta. Det beklager vi på det sterkeste, men vi kan ikke seile før vi er sikre på at alt er 100 prosent i orden, sier administrerende direktør Ingvald Fardal i Fjord Line.

Ifølge Fardal er det ventet at Fjord Cat vil legge til kai i Kristiansand klokken 24 i kveld. På returen til Hanstholm vil ferja ta med seg passasjerer som har bestilt billetter til 12.30-avgangen og 19.30-avgangen.

— Vi slår sammen to seilinger, noe som passer med passasjerantallet. I morgen vil ferja være i rute igjen, og går fra Kristiansand halv sju i morgen tidlig, sier Fardal.

- Dårlig informasjon

Mia Andreasen skulle egentlig vært på jobb klokken åtte i morgen tidlig, men det innser hun at ikke blir noe av.

— Det blir visst en fridag i morgen også, sier hun.

Alle tre synes de har fått dårlig med informasjon i løpet av dagen. Først fikk passasjerene beskjed om at ferja ville gå klokken seks, så klokken åtte, før de til slutt fikk beskjed om den ville gå nærmere halv to.

— Det gikk alt for lang tid mellom hver gang vi fikk noe informasjon. Vi kunne brukt mange penger i Kristiansand hvis vi hadde visst hvor lenge vi måtte vente, sier Hans Andreasen.

- Fått bedre service av et flyselskap

Evald mener de hadde fått langt bedre service hadde det vært et fly som var forsinket.

— Da hadde vi fått mat og blitt kjørt til et hotell. Her får vi kun en kopp kaffe, sier han.

Alle er imidlertid enige om at rederiets representanter de har snakket med på kaia har vært svært hyggelig.

— Det som går rundt her har godt humør, og sola skinner. Det er jo noe. Dessuten er nordmennene veldig snille, sier Hans.

Ingvald Fardal mener de har informert passasjerene godt i løpet av dagen.

— Vi har informert fortløpende via sms, og vi har også delt ut et skriv på tre språk til de som har møtt opp på kaia, sier Fardal.