KRISTIANSAND: — Jeg er mer fornøyd med rullestolen enn det jeg kunne drømt om. Jeg visste lakkererne var flinke og at de kunne få den fin. Men da jeg så det ferdige resultatet ble jeg dødsimponert. De har virkelig lagt sjel i arbeidet, stråler Jansen.

Se bildeserie fra ombyggingen av rullestolen. Pimp my chair

Ideen om å ”pimpe” rullestolen ble født en gang Svein Erik og broren var ute og luftet seg på hver sin rullestol. 35-åringen, som har vært lam hele livet, overtok nemlig ansvaret for den nyrenoverte rullestolen da den ble erklært utdatert av Hjelpemiddelsentralen.

— Det hadde vært fryktelig moro og gjort noe med denne doningen, sa min bror til meg. Det var jeg helt enig i. I tillegg er jeg opptatt av at folk ikke skal se på folk i rullestol som stakkarslige. Å få en skikkelig tøff rullestol tenkte jeg kunne være med å gjøre noe med denne holdningen, sier Jansen.

Over 100 timer la lakkererne ved Custom Cars ned for å gjøre Svein Eriks rullestol til Norges råeste. Kjøretøyet har 15 lag perlelakk, krommede Mustang-speil, dobbelt luftinntak, spoiler og ikke minst flammelakkert panser.

Daglig polering

  • Rullestolen er så rå at jeg kommer til å bruke timevis på å pusse og gnikke på den. Den skal glinse hver dag, og vil bli passet på som en Harley Davidson. Den står i garasje med installert alarm, humrer 35-åringen.

Og responsen fra folk har ikke uteblitt. I helga var rullestolen utstilt på Gatebil-treffet i Kristiansand hvor 10.000 publikummere kunne beskue det rullende vidunderet, og Svein Erik satser på flere utstillinger ut over høsten.

— Det er mange som stopper meg for å stille spørsmål om rullestolen når jeg kommer kjørende. Mange vil også prøve den, men det er kun folk jeg stoler på som får prøve, sier Jansen.

— Hvor redd blir du for å få riper i lakken?

Bruksgjenstand

  • Det er en bruksgjenstand så jeg kan ikke gå rundt å være bekymret for den hele tiden. Men hvis jeg ser noen suspekte ungdommer utenfor butikker eller lignende vil jeg nok ta en prat med dem før jeg forlater rullestolen. Men jeg har ikke hatt noen skrekkeksempler ennå, sier Jansen.

I januar venter 35-åringen tvillinger sammen med sin kjære, men det er uklart om Jansen får installert barneseter i rullestolen.

— Jeg er superfornøyd med livet. Kroppen min ble ødelagt ved fødselen som følge av en sykehustabbe. Min mor fikk beskjed om at jeg kom til å bli en institusjonsunge. Men knallhard trening, stå-på-vilje og en fantastisk mor har gitt meg et liv hvor jeg fungerer godt selv om jeg er lam fra livet og ned. Hvis man setter seg klare mål og jobber mot dem så kan man klare hva som helst, sier Jansen.