ARENDAL: Politiet stoppet lørdag ettermiddag en blå Peugeot ved Harebakken i Arendal, etter meldinger om villmannskjøring langs E 18. — I bilen satt fem personer, flere av dem utenlandske statsborgere. De ble derfor innbrakt til politistasjonen i Arendal for en identitetssjekk, sier operasjonsleder Per Lauvnes i Agder politidistrikt.

Jourhavende jurist Vanja Bruvoll i Agder politidistrikt opplyser at det totalt ble innbrakt sju personer. De to andre personene satt i en Mercedes som ble stoppet sammen med Peugeoten.

— Disse vil bli løslatt etter at politiet har utført identitetssjekken. Unntaket er mannen som ble pågrepet, som vil bli overført til Østfold, sier Bruvoll.

En av disse viste seg å være etterlyst av politiet i Østfold, i forbindelse med angrepet mot Nordbybråten asylmottak. Menn bevæpnet med kniver og jernstenger tok seg inn på mottaket og gikk til angrep på asylsøkere.

En rekke personer er pågrepet og varetektsfengslet etter angrepet. 25-åringen sitter nå i arresten i Arendal, og vil bli sendt videre til Østfold for avhør.