KVINESDAL: — Det vil komme en reaksjon mot Harvest Bar som benyttet sin skjenkebevilling under rockefestivalen. Det viktigste blir likevel at den som skal skjenke ved en eventuell senere festival tar lærdom av de feil som ble gjort denne gangen, sier kontorsjef Anne Lise Gullestad i Kvinesdal kommune.

Ansvarlig Jan Kåre Sindland ved Harvest Bar har fått frist til 30. juli med å kommentere rapporten. Han er for øyeblikket på ferie og ønsker ikke å gi noen kommentar.

— Her kan alle ta med seg ut så mye alkohol de bare vil ut, svarte en vaktsjef under årets store rockefestival på Øye i Kvinesdal, da en av skjenkekontrolløren gjorde ham oppmerksom på at flere titalls personer tok med seg ut øl fra det avgrensede skjenkeområdet og inn på festivalcampingen. Skjenkekontrollører gjentok at dette var i strid med alkoholforskriftene, men vaktsjefen svarte at han hadde vært dørvakt i åtte år og hadde god greie på dette.

Medbragt.

Ellers avdekket skjenkekontrollørene flere personer som drakk medbrakt alkohol inne på området som hadde skjenkebevilling. En 17 år gammel gutt delte ut ølbokser til sine kamerater fra en plastpose inne på festivalområdet der det var forbudt å nyte medbrakt alkohol.

Skjenkekontrollærene ønsket å sjekke alderen til flere av festivaldeltakerne, men ble forhindret da det var vanskelig å få hjelp av vakter som hadde tid til å hjelpe med dette. Det ble ellers registrert brudd på bestemmelsen om at det ikke skal konsumeres alkohol inne på skjenkeområdet lengre enn 30 minutter etter at den lovlige skjenkingen er opphørt for natten.

Uten gjerde.

På et tidspunkt lå også gjerdet mellom festivalcampen og det festivalområdet som hadde skjenkebevilling nede. Dette førte til at det var mulig å gå fritt mellom de to områdene. Det var ikke mulig å få kjøpe alkoholfri vin, slik forskriftene krever.

Det var Harvest Bar i Kvinesdal som hadde skjenkebevillingen for øl og vin under årets festival.