GRIMSTAD: – Dette er svært krevende. Vi har 24.000 innbyggere - og nå krever vi at 2.000 ungdommer må stille til test. Smitteutbruddet stammer fra rulling og festing, sier kommunikasjonssjef Petter N. Toldnæs til Fædrelandsvennen.

Han forteller at de nå oppbemanner med alt av tilgjengelig mannskap til testingen.

Og han har to klare oppfordringer:

– Absolutt alle 2000 ungdommer må bestille seg test, og alle de 2000 må avstå fra all sosial kontakt. Dette er det alvorligste vi har opplevd i Grimstad siden korona kom til Norge, sier han.

Grimstad har i løpet av tirsdag opplevd en massiv smittespredning som gir grunn til omfattende testing blant unge mellom 15 og 20 år.

Kommunen har i løpet av dagen fått 26 positive tester. Alle positive prøver på covid-19 har tilknytning til aldersgruppen 15 til 20 år.

– Bemannet opp

«Dette er det største smitteutbruddet så langt i pandemien, og vi har bemannet opp kraftig for å møte den ekstraordinære situasjonen», skriver kommunen i en pressemelding.

Kommuneoverlege Vegard Vige i Grimstad ber alle unge utsette og avvente alle sosiale samlinger.

– Det er helt avgjørende for oss at rådene om test og sosiale begrensningen følges for å få en oversikt over situasjonen, sier Vige.

Bekymret

Rektor ved Dahlske videregående skole er svært bekymret.

– Hvordan skal det bli i sommer? Nå er det skoleferie, og ungdommene vil slippe seg løs, sier rektor Gunhild Espeset til Fædrelandsvennen.

Rekor ved Dahlske videregående skole, Gunhild Espeset. Foto: Privat

– Jeg kan ikke stå og være den strenge dama hver morgen, og kreve at de spriter hendene, legger hun til.

Smittesporingsteamet i Grimstad jobber for fullt for å få oversikt over situasjonen.

Tirsdag ettermiddag opplyste Agder fylkeskommune at 11 elever var bekreftet smittet ved Dahlske videregående siden mandag kveld.

– Det innebærer at om lag 100 elever og et par ansatte må i karantene. Det gjelder også for husstandsmedlemmer som må i ventekarantene, sa rektor Espeset.

Om lag 100 elever og et par ansatte ved Dahlske videregående skole må i karantene. Foto: Morten Boswarva