En 10 år gammel elev kontaktet av en ukjent mann like ved Slettheia skole. En 10 år gammel elev kontaktet av en ukjent mann like ved Slettheia skole. Foto: Kjartan Bjelland

Elev forsøkt lokket inn i bil

Tirsdag ble en elev ved Slettheia skole forsøkt lokket inn i en bil. Skolen advarer nå elevene mot å gå alene.

KRISTIANSAND: – Vi fikk melding om hendelsen klokka 15.23. En voksen mann i en personbil prøvde å få en 10-åring til å gå inn i bilen, sier operasjonsleder Vidar Arnesen i Agder politidistrikt.

Eleven kan ikke huske fargen på bilen, men har forklart at mannen hadde på seg sort jakke.

Det var foresatte til barnet som varslet politiet.

Like ved skolen

Det var etter skoletid at eleven på busstoppet like utenfor skolen ble kontaktet av en mann i en personbil. 10-åringen syklet bort fra stedet, og ringte sine foreldre.

På skolens nettside blir elevene som følge av hendelsen bedt om ikke å gå eller sykle alene til og fra skolen. Lærerne vil snakke om hendelsen i klassene, og foresatte blir oppfordret til å snakke med barna sine.

Roser eleven

Rektor Stig Navjord roser eleven for å ha dratt fra stedet og varslet sine foresatte.

– Dette er selvsagt ingen hyggelig opplevelse. Selv om vi ikke vet hva slags hensikt mannen hadde da han kontaktet eleven, har vi gått ut med informasjon til foresatte for å være på den sikre side. Andre skoler i Kristiansand er varslet, slik at eventuelle tilsvarende hendelser kan sees i sammenheng, sier Stig Navjord.

Det går cirka 250 elever ved Slettheia skole, som har klasser fra 1. til 7. trinn.