Men et annet alternativ er å etablere et distriktskontor plassert sentralt i regionen, og etter det vår avis kjenner til er en plassering på Brokelandsheia en av de mulighetene som nå blir vurdert.

¿ Jeg vil ha klar min innstilling i løpet av februar måned, sier Kjosås.

I desember vedtok Stortinget å omorganisere ligningsforvaltningen etter en distriktsmodell. Det innebærer at flere mindre kontorer skal slås sammen til større enheter.

¿ Denne prosessen har foregått internt i etaten i flere år. Større enheter samler kompetansen og styrker fagmiljøet. Det gjør det lettere å gi alle en ensartet behandling. Samtidig kan det bidra til å øke effektiviteten og gi stordriftsfordeler, sier fylkesskattesjef Liv Kjosås.Vanskelig i øst

¿ Dette kan bety at ligningskontorene i øst-regionen forsvinner?

¿ Det kan bli resultatet. Jeg skal villig innrømme at øst-regionen er et vanskelig område, for det første fordi man her har små kontorer. Dessuten er det ikke lett å finne en plassering av et eventuelt distriktskontor som er tjenlig for næringslivet i regionen.

¿ Hva blir din anbefaling til finansministeren?

¿ Jeg har frist på meg til ut februar til å komme med min innstilling, og jeg vil bruke den tiden til å føre en dialog med de ansatte i etaten, med tillitsmannsapparatet, og sist, men ikke minst med kommunene, sier Liv Kjosås.Flere alternativer

Etter det vår avis får opplyst vil fylkesskattesjefen vurdere flere alternativer. Det kan bli aktuelt å etablere et distriktskontor i regionen ¿ dette til tross for at tallet på ansatte ved dagens ligningskontorer er for lite. Kriteriene for et distriktskontor er minst 20 ansatte. I Øst-regionen er det kun 16-17 ansatte. Men samtidig innser fylkesskattesjefen at avstanden til Arendal for publikum i Risør og Gjerstad er i lengste laget.

¿ Dersom det blir aktuelt å foreslå etablering av et distriktskontor, hvor skal det i såfall plasseres i regionen?

¿ I utgangspunktet skal et slikt kontor plasseres der det er mest gunstig for næringslivet, men i øst-regionen kan det være både Tvedestrand og Risør.

¿ Hva med Brokelandsheia?

¿ Dersom man bruker ¿passer-metoden¿ er Brokelandsheia et godt alternativ, men størsteparten av næringslivet i regionen befinner seg i Risør og Tvedestrand, sier fylkesskattesjefen som godt kunne tenke seg et felles utspill fra kommunene med hensyn til plassering av et felles distriktskontor. Servicekontor

Dersom man skulle komme til den konklusjon at regionen ikke skal ha noe distriktskontor, kan det bli aktuelt å etablere servicekontor eller lokalkontor. Et servicekontor vil ikke bli bemannet med ansatte i ligningsvesenet, men vil kunne ta seg av enkle publikumstjenester. Et lokalkontor vil derimot være bemannet med etatens egne ansatte, og vil også kunne ta seg av spesialoppgaver.

¿ Når regner fylkesskattesjefen med at denne prosessen vil være avklart?

¿ Jeg har som nevnt frist på meg til ut februar med å komme med vår innstilling til finansministeren. Deretter vil nok han bruke litt tid på saken, men innen 1. juli vil nok beslutningen være tatt, sier fylkesskattesjef Liv Kjosås.