LILLESAND: — En ordning med lik betaling for båtplasser av tilsvarendel størrelse og standard i alle kommunele anlegg i Lillesand, appellerer mest til meg. Selv om det betyr at båteiere som allerede har plass nå, må betale drøye tusen kroner mer i året for å leie i kommunale anlegg, sier havnestyrets leder Oddvar Abrahamsen.Han mener det er behov for en bred politisk debatt om betalingssatsene - ikke bare i den nye småbåthavnen i Bergstø, men generelt i hele kommunen.Bakgrunn er kostbar utbygging og prislappen på 8,8 millioner for anlegget i Bergstø. Dagens leiesatser ikke er tilstrekkelig til å finansiere en såvidt kostbar utbygging.Dobbelt så dyrt i Bergstø?

Velger kommunen å legge et prinsipp om at hvert enkelt bryggeanlegg skal være selvfinansierende, vil det bety at de 266 båteierne i Bergstø må betale mer enn dobbelt så mye i årlig leie som andre. - Det er for galt å kreve at folk i Lillesand som har ventet på båtplass i årevis, på toppen av det hele skal måtte betale dobbelt så mye som andre båteiere, når de nå endelig får plass i den nye småbåthavnen i Bergstø, mener Abrahamsen.Det koster 2150 for en båtplass på tre meter i et anlegg med flytebrygger. Velger bystyret den såkalte «solidaritets-profilen», med lik betalingssats for alle båteiere i kommunale anlegg, betyr det en økning på 48 prosent i årlig leie.De dyreste plassen (flytebrygger på fem meter) vil øke fra 3300 kroner til 4875 kroner i året. De minste og billigste båtplassen i Lillesand øker fra 1500 til 2215 kroner.Like priser i sentrum?

Medlem av havnestyret, Anne Grete Hvalryg (Ap) reagerer slik:- Jeg har i dag ingen klar formening om hvilket forslag vi bør lande på, og synes saken er vanskelig. Legger vi opp til at småbåthavnen i Bergstø skal være selvfinansierende, kan det bety at mange av dem som i dag står på venteliste, rett og slett ikke har råd, og at anlegget ikke blir fylt opp, sier Hvalryg, som synes «solidaritets-profilen» med lik betaling har mye godt i seg.- Selv om vi har å gjøre med et nytt anlegg i Bergstø kontra et gammelt i Tingsaker, tilsier beliggenheten at vi bør tilstrebe en lik årlig leiepris. I dag er det attraktivt å ha båtplass i sentrum, og da er det naturlig at kommunen opererer med like priser. Jeg ser for øvrig at det kan virke vel tøft å forlange at gamle båteiere, som har betalt for båtplassen sin i en årrekke, nå skal måtte være med å dele regninger for det nye anlegget i Bergstø, sier hun .Bystyret avgjør saken onsdag 12. desember.marianne.gauslaa@fedrelandsvennen.no