For bare noen uker siden fikk sommerdriftsansvarlig Gunn Anita Dalshov ved Risøy folkehøyskole en henvendelse fra arrangørene bak den etterhvert svært tradisjonsrike skjærgårdsgospelfestivalen i Kragerø.

Denne store festivalen ser seg om etter et nytt sted å være, og arrangørene ville gjerne vurdere mulighetene på øya.

— Representanter fra arrangørene var her ute for kort tid siden, og ga uttrykk for at Risøya vil være et godt alternativ. Vi kan si det slik at det er interesse fra begge sider for å få dette til, sier Dalshov.

Skjærgårdsgospel er en av de største festivalene langs sørlandskysten - om ikke den største. Denne sommeren strømmet mellom fire og fem tusen ungdommer til helgen i festivaluka.

Tidspunktet partene diskuterer er helgen 6-8. juli 2001. — Arrangørene mente det ville være plass til både konsertene og hele menneskemengden her hos oss. I denne sammenhengen vil campingplassen vår være vesentlig for å innlosjere festivaldeltakerne. De fleste tilreisende til Kragerø har også campet der på stedet.

Og allerede neste uke møtes partene igjen, for å starte diskusjonen om en eventuell kontrakt.

Gunn Anita Dalshov understreker at saken fortsatt er svært ny.

— Derfor har vi heller ikke rukket å gå ut til lokalbefolkningen om dette. Dersom det blir noe av, så må vi selvsagt også informere lokalmiljøet. Blant annet vil det sikkert bli endel ekstra trafikk under festivalen.

Dalshov mener samtidig at en slik festival ville være et positivt innslag i Tvedestrand.

Og det er Tvedestrands kultur- og miljøsjef Jan Kløvstad fullt ut enig i.

— Dette er en nyhet som virkelig kan sette i en i godt humør. Jeg har hørt veldig mye positivt om arrangørene bak skjærgårdsfestivalen, og jeg vet veldig mye positivt å si om Risøya. Vi får virkelig håpe partene får dette til, for det ville være fantastisk for kommunen.

Kløvstad forteller at Tvedestrands kystkulturuke allerede har søkt samarbeid om utveksling av erfaringer med nettopp skjærgårdsfestivalen.

— Til sammenligning trakk kystkulturuka 3.000 tilhørere til sitt høydepunkt i sommer. Jeg tror faktisk at en skjærgårdsfestival på Risøya vil kunne bli det største sommerarrangementet i fylket.