I går ble de to lynraske lekkerbisknene overlevert politimester Ole Petter Parnemann under en passe høytidelig og svært så hyggelig seanse i Pollen i Arendal._ Endelig. Dette har vi jobbet hardt for å få til. Jeg er glad vi kan møte sommeren med god beredskap til sjøs. Båtfolket vil merke vår tilstedeværelse. Vi skal ført og fremst være en service-instans for de tusener av folk som ferdes på sjøen. Men vi akter selvsagt å plukke ut «utskuddene», både de som trøbler med adferd, promille og ikke minst fart, sier Parnemann til Fædrelandsvennen.Lynraske båter

Politimester Parnemann er svært godt fornøyd med avtalen som er inngått med produsenten Duus Trading AS._Vi har inngått en fornuftig leieavtale, i første omgang for ett år. Men opplegget er langsiktig. Båtene er av typen Ibiza 20 Sport Cab og utstyrt med 150 HK. Helt klart raske nok for våre behov, sier han fornøyd.Båtene er dessuten utstyrt med politiskilt og blir svært synlige på sjøen.

Politimesteren har bestemt at båtene skal stilles til disposisjon for politiet i Lillesand og Risør, som lenge har hatt behov for å yte bedre sercvice i skjærgården.Leieutgiftene betales over politiets eget budsjett. Politiet i Aust-Agder har to egne båter fra før. Disse er for øvrig innkjøpt og betalt av Justisdepartementet.«Mer enn fin nok»

Lensmann Anders Thomassen i Lillesand sier han ser fram til å få overrakt nøklene når båten ankommer havna neste uke._ Vi har håpet på en slik løsning som dette lenge nå. Vi har fulgt politimesterens iver og arbeid med stor interesse. Vi har lenge hatt behov for båt å rykke ut i. Det er ikke greit å stå på land når ulykker og «galmanns»-kjøringen skjer, sier han.Lensmann Thomassen og de ansatte på politistasjonen i Lillesand forbereder i disse dager en ny og travel sommersesong._Båten er mer enn fin nok for oss. Lynrask, elegant og svært moderne. Men selv om vi selvsagt jubler over å få tilgang på egen båt, hadde vi gjerne sett at vi hadde fått flere folk også. Vi blir nødt til å legge om rutinene i sommer for å yte tilstrekkelig service på sjøen. Det går klart ut over andre oppgaver. Men nå tenker vi først og fremst på Kongebesøket. Da vil vi antagelig benytte båtenog forsikre oss om at det er ro og orden på sjøen. Det blir kanskje jomfru-turen, sier Thomassen.