KRISTIANSAND/HIRTSHALS:— Dere må ikke glemme at kvegsykdommen BSE kun er påvist hos ett dyr. Det er altså svært liten sjanse for at denne ene kua har smittet mitt kjøtt. Importforbud er å lage storm i et vannglass. Det er uansett altfor tidlig, sier Paul Winther til Fædrelandsvennen.Han sier videre at alle dyr er registrert og merket, og han forsikrer at oksekjøttet hos ham ikke stammer fra besetningen hvor det ble konstatert kugalskap.- Nå må dere ikke skremme folk som har spist oksekjøtt, sier Winther.Han påstår selv at han ikke sier dette for å sikre seg videre salg.- Sørlendinger handler mye annet enn oksekjøtt. Jeg tror derfor ikke et importforbud vil ramme meg spesielt sterkt økonomisk. Selvsagt vil vi merke det, men det verste er skremselen når skjer, sier Winther.- Det vil være merkelig med et importforbud. Men nordmenn er nå ganske merkelige, sier Winther ironisk.På grunn av uvær var det ikke sørlendinger på svipptur til Hirtshals i går. Winther kan derfor ikke svare på om nordmenn alt har blitt redde for det danske kjøttet.- De blir det vel med alt det skriveriet, sier han.Til tross for at han mener det har oppstått hysteri omkring kugalskapen, har han selv fjernet enkelte oksekjøttprodukter fra hyllene.- Produkter som kan være infisert er t-bone steak, koteletter og deler av dyrene som inneholder marg og hjernevev. Slike produkter er for sikkerhets skyld fjernet fra hyllene, sier Winther.