HJØRRING: 29-åringen forklarte at det lukkede nettverket ble etablertfor å unngå at politiet skulle kunne spore samtalene og kartlegge bevegelseneog kontakten mellom de som var involvert i saken.

Telefonene hadde forskjelligenavn, som Junior, Pappa, Gråtass og Satan.

29-åringen er den yngste av detiltalte, og han benyttet selv telefonen med navnet Junior. Nettverket bestod iutgangspunktet av fire telefoner. Det var imidlertid flere telefoner i brukunder smuglingsforsøket.

Ble forsinket

Den tiltalte forklarte at han dro fra Norge til Danmark forå hente 80 kilo hasj i Silkeborg som senere skulle fraktes til Aalbæk.

Hankjøpte også inn vesker som hasjen skulle fraktes i.29-åringen opplyste i retten at selve smuglingsoperasjonenble forsinket, og han ble noe stresset over en mulighet for at han selv måtteta med hasjpartiet med ferja fra Hirtshals til Larvik.

Ukjent mann

I Silkeborg fikk han overlevert hasjpartiet fra en ukjentmann som snakket engelsk.

Senere møtte han også en av de andre tiltalte isaken, en 37 år gammel mann fra Oslo.

29-åringen er den andre som forklarer seg ihasjsmuglersaken. Det er ventet at toandre skal forklare seg senere tirsdag.En 39-åring fra Oslo, som av politiet er betegnet som hovedmann, harnektet å forklare seg i retten.

Totalt ble det beslaglagt 260 kilo hasj som ble forsøktlastet om bord i den hurtiggående båten som kom fra Arendal for å hentenarkotikapartiet.