— Vi har holdt på mange netter med små salver. Vi sprenger om natta og må vi sikre stedet før en geolog kan gå over det og vi kan åpne veien igjen på morgenen. Dette er veldig lite effektivt, seir prosjektleder Kjell Soltvedt i Statens vegvesen til Fædrelandsvennen.

Det er ved Klepland i Søgne at europaveien har holdt stengt seks netter på grunn av sprengingsarbeid. Tirsdagraste ei steinblokk på 800 tonn ned i veien og førte til at E 39 også var stengt i morgenrushet.

— Nå stenger vi fredag kveld og åpner grytidlig mandag morgen to helger på rad. Da får vi jobbet intensivt og får gjort mye, forklarer Soltvedt.

Taktisk endring

Opprinnelig var planen å fortsette med nattearbeidet, men etter en taktisk vurdering ombestemte de seg.

Prosjektleder Kjell Soltvedt i Statens vegvesen skal stenge E 39 gjennom to helger i stedet for mange netter. Foto: Kjetil Nygaard

— Nå skåner vi naboene for mye bråk nattestid. I tillegg skal det legges strømkabler under veien. I løpet av helgene kan man fint grave opp veien og legge kablene, sier prosjektlederen.Veien skal stenges fra klokka 19.00 fredag 28. mars til klokka 05.30 mandag 31. mars. Samme tidspunktene gjelder for 4.-7. april.

Omkjøring

All trafikken blir ledet langs fylkesvei 114. Ingen vil bli dirigert om Nodeland og Laudal, som tidligere.

— I utgangspunktet viser våre beregninger at veien tåler helgetrafikken. Men vi følger med. Blir presset for stort må vi benytte andre omkjøringsveier, forklarer Soltvedt.

Prosjektet med firefelts vei fra Rosseland til Tangvall skal stå ferdig våren 2015.