Molde-klanen snakker sammen etter Viking-Start i Stavanger. F.v: Magne Hoseth, Emil Dahle, Odd Berg og Ole Martin Rindarøy. Foto: Pål Wollebæk Jørgensen

— Dette var veldig gøy, jeg er positiv til å komme til Start, sier Emil Dahle til Fædrelandsvennen etter at Start tapte 0-1 mot Viking i generalprøven før eliteseriestart.

Kanskje er 24-åringen fra Molde også Starts hengende spiss i serieåpningen borte mot Lillestrøm 7.april. Etter en imponerende forestilling i Stavanger søndag kveld, der han var involvert i nesten alt Start skapte offensivt, er Mons Ivar Mjelde krystallklar på at han ønsker Dahle, som er Stabæk-eiendom, til Kristiansand.

— Han klarte seg meget, meget bra. Det beste er at vi har mulighet til å hente ham, sa Mjelde til Fædrelandsvennen i pausen.

Mjelde var enda tydeligere etter kampen.

— Det er vanskelig å komme inn som prøvespiller, men det han gjorde i dag var imponerende rett og slett. Jeg kommer til å innstille på at vi henter ham på lån fra Stabæk, sier Mjelde.

Klubbene enige

Økonomien i en mulig avtale er Start allerede enig med Stabæk om.

— Det er opp til Start og Emil, sier sportslig leder i Stabæk, Inge André Olsen til Fædrelandsvennen.

— Hva slags spiller er han?

— En kombinasjonsspiller. Han kan spille på begge kantene og som hengende spiss. Han skal ha ferdigheter til å lage mål og assist, men har ikke fått ut potensialet hos oss og trenger en miljøforandring, sier kristiansanderen Olsen, som tidligere denne måneden hentet fjorårets Start-toppscorer Ernest Asante til Bærum.

Kunne scoret etter 15 sekunder

Dahle kunne scoret allerede etter 15 sekunder mot Viking. Da var han alene med keeper etter et fremspill fra Ole Martin Rindarøy. Lobben gikk over.

— Det kom faktisk som et sjokk på meg den sjansen så tidlig, innrømmer 24-åringen, som ble flyttet fra en hengende spissrolle til en sentral midtbaneplass etter pause.

Også etter pause var Dahle god til han gikk tom for krefter etter rundt 70 minutter.

— Jeg gikk tom. Jeg har ikke spilt så mye i oppkjøringen for Stabæk, sier moldenseren, som hadde ro, var hardtarbeidende, god med ball og viste frem en fin pasningsfot.

Minnet om Fevang

Dahle er moldenser og har hatt Start-assistent Odd Berg som trener. Han reiste i 2010 fra Molde til HamKam sammen med fjorårets 1.divisjons-toppscorer, Sandefjord-spiller Pål Anders Kirkevold.

Dahle imponerte stort i 2012-sesongen for HamKam og fikk mange beilere fra eliteserien. Han hadde flere valg, men valgte Stabæk før 2013-sesongen - der han ble tildelt drakt nummer 10. — Drømmerollen er bak spissen, men kan også spille sentralt på midtbanen, sier Dahle.

— En veldig spennende spillertype, en spiller jeg har stor tro på. En spiller som alltid tør å spille og som har veldig gode ferdigheter, sier Odd Berg, om spilleren som minnet mye om tidligere Start-kaptein Geir Ludvig Fevang.

Tre Vindbjart-spillere fikk prøve seg

— Han var veldig god, sier Håkon Opdal.

— Imponerende at han presterer sånn uten å ha trent med oss, sier Start-kaptein Gudmundur Kristjansson, som ga seg etter en omgang i Stavanger med vondt i låret.

Start var best i første omgang og skapte de største sjansene. Viking tok mer over i den andre omgangen, i det som alt i alt var en jevn kamp.

Vindbjart-spillerne Jon Ole Reinhardsen, Kim Kvaalen og Preben Skeie fikk testet seg i Start-drakt. Reinhardsen, som spilte èn omgang som midtstopper, klarte seg bra inntil han rotet det til da Viking scoret seiersmålet i det 86.minutt.

Kim Kvaalen hadde på sin side Starts kanskje største sjanse da han skjøt rett på keeper fra kort hold etter 82.minutter - etter fint forarbeid av Matthias Vilhjalmsson og Lars-Jørgen Salvesen.

Start-børsen

Håkon Opdal 6

Ole Martin Rindarøy 5

Alex De John 6

John Olav Norheim 5

Robert Sandnes 5

Mathias Rasmussen 5

Gudmundur Kristjansson 5

Solomon Owello 4

Espen Børufsen 4

Emil Dahle 6 Starts beste

Matthias Vilhjalmsson 4

Innbyttere: Jon Ole Reinhardsen (4) fra 45 min. for De John. Lars-Jørgen Salvesen (4) fra 45 min. for Kristjansson. Kim Kvaalen fra 68.min for Rasmussen. Preben Skeie fra 68.min for Børufsen.

Kampfakta

Viking-Start 1-0 (0-0)

1-0: Martin Hummervoll (85)

Viking Stadion, omlag 500 tilskuere.

Dommer: Tore Hansen, MK

Gule kort: Indridi Sigurdsson, Viking

Vikings startoppstilling (4-4-2): Iven Austbø – Andrè Danielsen, Joackim Jørgensen, Indridi Sigurdsson, Steinthor Torsteinsson – Makhtar Thioune, Magne Hoseth, Bjørn Daniel Sverrison, Vidar Nisja – Osita Chikere, Suleiman Abdullahi.