— Jeg ønsker å være en vaktbikkje, og da er det bedre å være på innsiden og glefse enn og stå på utsiden og gjø, sier Freddy de Ruiter.

I et leserinnlegg i Fædrelandsvennen denne uka skrev Inge Fosselie at Freddy de Ruiter bruker Sørlandsbenken som kamparena i stedet for verksted for et samlet Agder.

Ap-representanten sier leserinnlegget trigget ham, og vil nå bruke Sørlandsbenken som kamparena for et godt sykehustilbud i Flekkefjord, Kristiansand og Arendal.

Protest mot Michelsen

Freddy de Ruiter ønsket ikke lengre å være en del av Sørlandsbenken etter at lederen, Åse Michaelsen, uttalte at det nesten var verre enn en skandale at fagdirektør Per Engstrand ved Sørlandet sykehus innrømmet at det ved sykehuset ble gitt dispensasjoner for nasjonal fødeveileder for å stagge striden mellom Arendal og Kristiansand.

— Jeg har i ettertid fått forsikringer fra Åse Michaelsen om at hun kom med sine uttalelser for å styrke sykehustilbudet i Arendal. Det synes jeg er underlig, men velger å ta henne på ordet. Sørlandsbenken skal med det første ha møter med både ledelsen ved Sørlandet sykehus, helsetilsynet og Helse Sør-Øst. Da mener jeg det er viktig at noen stiller kritiske spørsmål, sier Freddy de Ruiter.

Ikke flere brudd

Han lover for øvrig at det ikke skal bli en vane å bryte med Sørlandsbenken.

— Dette var en markering, men jeg var også i tvil om Sørlandsbenken var et egnet organ for å jobbe for et godt sykehustilbud også for Aust-Agders befolkning, sier han.