— Bilen begynte plutselig å riste, forklarer Patryk Halat-Nilsen.

32-åringen jobber i Kristiansand sentrum og var på vei hjem til Mandal, da det ene forhjulet løsnet og hoppet av varebilen hans.

Køer

Uhellet skapte lange køer, og like før klokka 16 sto køen nærmest stille fra Vågsbygdporten til Farvannet i Songdalen, en strekning på sju kilometer.

Fædrelandsvennen fikk også tips om uvanlig lang kø på E 18 på den andre siden av Kristiansand sentrum.

Hjulet traff lastebil

Klokka var rundt 15.20, og varebilen var like ved Farvannet, da uhellet var et faktum.

— Hjulet løsnet, mens bilen traff bakken. Hjulet hoppet av gårde og traff en lastebil i fronten. Vi stoppet vel etter 10 meter, forteller Halat-Nilsen.

— Jeg er glad for at hjulet ikke traff en scooter eller en syklist, understreker han og påpeker at han bruker å sjekke hjulboltene ganske ofte.

Derfor forstår han ikke hvordan fem bolter kunne løsne samtidig.

- Lite jeg kunne gjøre

32-åringen sier at han i utgangspunktet planla å stoppe ved bensinstasjonen ved rundkjøringen i Songdalen, da bilen begynte å riste.

— Det var lite jeg kunne gjøre med situasjonen, påpeker polakken, som har bodd over 11 år i Norge.

Lastebilen som ble truffet av hjulet skal ha fått mindre skader i støtfangeren.

Det ble skrevet skaderapport på stedet, og Halat-Nilsen kontaktet et redningsselskap.

Om køene

Trafikken fløt sakte forbi varebilen, og etter rundt 40 minutter skal en redningsbil ha hentet den. Køene bygget seg opp, gjennom Songdalen og helt til Bjørndalssletta i Kristiansand, etter det Fædrelandsvennen kjenner til.

— Det er første gang i mitt liv at jeg mister et hjul på en bil. Ting kan skje, man kan krasje og det kan skje ting med motoren. Hvis det skjer noe slikt, stopper jo hele trafikken.

- Hva tenker du om at uhellet skapte så lange køer?

— Jeg tenker at Norge har store problemer med veiene. Hvorfor er det ikke to felt i hver retning? Har ikke Norge penger til å ordne dette? Jeg håper det etableres ny E 39 raskere enn planlagt, sier Halat-Nilsen.