Operasjonsleder Nils Kristian Voreland i Agder politidistrikt sier det har vært en relativt stille natt i Agder.

— Det er gjerne slik natt til mandag at vi har lite å gjøre i forhold til de to foregående nettene. Alt som har vært i natt, er relatert til trafikk, sier Voreland til Fædrelandsvennen.

**AGDER: Flere meldinger om krattbranner

Søndag:** Gjennom helgen, og spesielt søndag, har det kommet inn flere meldinger om branntilløp i utmark. Den siste var klokken 22.59 søndag.

— Vi fikk inn melding om krattbrann ved Høyvardeveien og rykket ut. Det er mest sannsynlig noen som har kastet ifra seg en sneip etter å ha sitttet på benken og kikket på utsikten, sier brannformann Otto Jensen ved Grimstad brannvesen til Fædrelandsvennen.

— Nå er det veldig tørt ute, så folk må være mer påpasselig med hva de gjør. Ellers tar det fort fyr, tilføyer Jensen.

Brannvesenets personell skryter av naboene som oppdaget den gryende brannen og løp ut med vannbøtter forå hjelpe til.

**KRISTIANSAND: Påvirket mopedfører

01.07:** På Justneshalvøya stopper politiet en ung mann, som i påvirket tilstand er ute og kjører moped. Nå vanker det anmeldelse på sjåføren.

— Det er snakk om en 18 år gammel mann, som ble tatt med og framstilt for blodprøve, sier operasjonsleder Voreland til Fædrelandsvennen.

Ettersom den lokale mannen ble avkrevd blodprøve, får han automatisk status som siktet for kjøring i påvirket tilstand.

**ARENDAL: Påvirket bilfører

01.39:** Politipatruljen stopper en bilfører på Kystveien øst av Arendal ettersom de mistenkte at mannen var ute og kjørte med promille.

— Mannen ble tatt med for en blodprøve og vil bli anmeldt for kjøringen. Det er snakk om en mann i begynnelsen av 30-årene, forteller operasjonsleder Voreland.

Også denne lokale mannen får automatisk status som siktet for kjøring i påvirket tilstand ettersom han ble avkrevd blodprøve.

**ARENDAL: Kjørte ulovlig 1

03.02:** Drøyt halvannen time etter at en beruset bilfører ble tatt på Kystveien, stopper politipatruljen en annen sjåfør. Årsaken var at vedkommende var på farten på en uregistrert moped. Dermed ble han parkert.

— Mannen blir anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort og kjøring på uregistrert kjøretøy, oppsummerer Agder politidistrikt i en Tweet.

**KRISTIANSAND: Kjørte ulovlig 2

03.24:** Fra Ingerthas vei, ikke langt unna Gimlemoen, kommer politipatruljen over en mann som kjører en ATV. De finner grunnlag for å sjekke vedkommende nærmere.

— Mannen ble stoppet på en 250 ccm ATV. Han har ikke gyldig førerkort og blir dermed anmeldt for ulovlig kjøring, tvitrer Agder politidistrikt.